Семінар «Ефективне управління освітою в об’єднаних територіальних громадах»

головна resНа базі Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 20 березня 2018 року у форматі «рівний рівному» відбувся семінар «Ефективне управління освітою в об’єднаних територіальних громадах. Від створення органу управління до реалізації плану оптимізації мережі шкіл». Захід ініційований та організований Шведсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» за підтримки програми U-LEAD спільно з Міністерством освіти і науки України та за експертної підтримки Департаментів освіти і науки Хмельницької та Запорізької обласних державних адміністрацій, Дунаєвецької громади Хмельницької області, Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Відкрив роботу семінару Микола Подопригора, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, закликавши учасників до активного обміну думками заради єдиної цілі – створення новітнього модернового освітнього простору.

Учасники семінару, серед яких голови та освітяни об’єднаних територіальних громад, представники громад, що планують об’єднання, керівники відділів освіти та директори шкіл об’єднаних територіальних громад та районних державних адміністрацій, викладачі та адміністрація інституту післядипломної педагогічної освіти, були залучені до активних форм обміну інформацією, динамічного проблемного дискусу.

Експерти семінару: Тетяна Озерова, директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Запорізької області; Світлана Македонська, директор Комунального закладу СЗОШ №1 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів м. Приморськ; Інна Білик, експерт Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні»; Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації об’єднаних територіальних громад задіяли учасників семінару до інтерактивних дискусій, обговорення особистого досвіду у пошуку відповідей на актуальні питання.

Чим відрізняються і чим схожі підходи і функції управління освітою в державних адміністраціях і громадах; якими є принципи та алгоритми оптимізації мережі шкіл в громадах на кращих зразках досвіду громад Хмельницької області та багато інших питань було розглянуто учасниками в ході роботи заходу, які підсумовуючи погодились з думкою про гостру необхідність саме таких форматів роботи – у спілкуванні та обміні проблемними думками, досвідом колег з інших областей, думкою членів асоціацій та експертів міжнародних проектів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO