Підсумковий етап XVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на Сумщині

на головну resВісімнадцятий рік поспіль Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика завітав до школярів та студентів Сумщини. 17 лютого 2018 року на базі ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти» проведено IV (підсумковий) етап XVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 25 учнів 3-11-х класів закладів загальної середньої освіти, 2 учні професійно-технічної та 11 студентів закладів вищої освіти Сумської області.

Учасників конкурсу привітали: Гробова В.П., директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації; Нікітін Ю.О., ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Звертаючись із вітальним словом до учнів та студентів, гості свята наголошували на важливій ролі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в піднесенні престижу, у вихованні поваги та шанування до державної української мови. Учасникам бажали натхнення, успіхів, перемог, прагнення постійно вдосконалювати своє мовлення, оскільки від цього залежить, наскільки успішним буде майбутнє молодої людини.

За дорученням Ліги українських меценатів Вертіль О.В., член Національної Спілки письменників України, голова Сумської обласної організації Спілки письменників України, привітав учасників та передав завдання заключного етапу членам оргкомітету.

Юних словолюбців, переможців ІІІ (обласного) етапу конкурсу, було нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Ліги меценатів та книжками. Учителі, викладачі, які підготували переможців ІІІ етапу конкурсу, отримали грамоти Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Шерстюк Л.М., методист української мови та літератури Сумського ОІППО, ознайомила учасників з основними вимогами до виконання завдань конкурсу, подякувала вчителям, викладачам за просвітницьку та подвижницьку роботу серед молоді.

Налаштуватися на плідну роботу допомогли музичні номери від Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Та головне, що участю в цьому конкурсі учні та студенти Сумщини щороку доводять: саме вони стоять на захисті рідної мови від забуття, зберігають її, немов коштовний скарб, для нащадків. Нині українська мова – це не лише націєтворчий чинник, це мова народу, який виборює гідність, волю та своє місце в європейській родині.

Конкурс знавців української мови вийшов за вузькі рамки лише творчого змагання. Сьогодні це патріотична акція утвердження українського Тарасового слова, українського духу, прагнення до свободи в цьому світі.

Тож побажаймо конкурсантам успіхів, високих звершень та перемог у цій благородній справі!

Результати підсумкового (загальнонаціонального) етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика будуть оголошені у квітні 2018 року.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO