Упровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України»

golovnaУ рамках реалізації науково-педагогічного проекту «Інтелект України» 13-14 грудня 2017 року делегація освітян Сумської області відвідала Харківську гімназію № 169 та взяла участь у роботі семінару «Реалізація концепції «Нова українська школа» у науково-педагогічному проекті «Інтелект України». До складу делегації входили науково-педагогічні працівники КЗ СОІППО, директори, заступники директорів та педагогічні працівники закладів освіти м. Суми, м. Охтирка, м. Лебедин, м. Конотоп, м. Тростянець та Недригайнівської селищної ради.

З 2006 року команда провідних вчених міста Харкова на чолі з доктором педагогічних наук, професором кафедри педагогіки і методики професійної освіти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Гавриш І.В. запропонували до впровадження власну концепцію виховання й навчання обдарованих дітей, яка розроблена на основі, як власних напрацювань, так і передових, найбільш ефективних методик. Харківська гімназія № 169 спільно з науковцями забезпечує реалізацію навчання за програмою проекту «Інтелект України», який демонструє приголомшливі результати, показуючи високий рівень знань учнів.

Сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, необхідних навичок роботи з інформацією, її аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів – сприйняття матеріалу, пам`яті, мислення, уяви, уваги; розвитку якостей особистості школяра – цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості тощо.

Додатково до типових навчальних планів школи І ступеня введено нові предмети: «Навчаємося разом», на якому діти розвивають пам`ять за спеціальними методиками, вчаться працювати з інформацією та «Еврика», на якому учні розвивають творчі, винахідницькі якості, кмітливість, працюють над рішенням складних задач. За допомогою міжпредметних зв`язків, засобам наочності та відеоматеріалів, об`єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

Програма Проекту розроблена з урахуванням вікових особливостей учнів, яка збільшує їх інтерес до навчання.

Завдяки тому, що проект мав медико-психолого-психіатричний супровід провідних вчених Інституту здоров`я школярів та підлітків Академії медичних наук України, навчальна програма розроблена і націлена на збереження оптимального балансу психофізичного стану дитини, не допускаючи, з одного боку, нервового перезбудження, а з іншого – втоми, втрати цікавості.

Велику увагу автори Проекту приділяють завданням, на основі яких формується ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, до самого себе та інших людей, поведінка в соціумі.

Крім обов`язкових уроків фізичної культури, упродовж кожного уроку (по декілька разів) учні беруть участь у музичних паузах з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів, роблять вправи для очей, застосовують релаксуючі елементи.

Педагоги Сумщини були вражені креативністю мислення, творчими ідеями та вмотивованістю дітей до навчання.

У 2017-2018 навчальному році науково-педагогічний проект «Інтелект України» у Сумській області впроваджують п’ять закладів освіти: Недригайлівська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Недригайлівської селищної ради (опорний заклад); Тростянецька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької районної ради; Боромлянський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Боромлянської сільської ради Тростянецького району; Конотопський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад “Казка” Конотопської міської ради; Конотопська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів 3 Конотопської міської ради.

Заклади-учасники Проекту «Інтелект України» констатують, що його впровадження сприяє розвитку й педагогічної підтримки інтелектуально здібних дітей; формує навички раціонального читання, створюючи передумови для успішного засвоєння предметів та формує первинні уявлення про фізичні, хімічні, біологічні об’єкти, створивши передумови для кращого засвоєння хімії, біології, фізики, успішної участі в олімпіадах з цих навчальних предметів (навчальні предмети «Я і Україна», «Еврика»).

Запрошуємо педагогічні колективи області, а особливо батьків першокласників, які мріють бачити свою дитину інтелектуально розвинутою, творчою, активною, життєрадісною і успішною у житті, долучатися до науково-педагогічного проекту «Інтелект України».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO