Психологія для педагогів

P1010858 resПід такою назвою 13 грудня 2017 року стартував спільний проект навчально-методичного центру психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Сумської міської громадської організації «Асоціація психологічного здоров’я і профілактики самогубств». Проект розрахований на педагогів закладів загальної середньої освіти і має на меті підвищення їх психологічної компетентності як необхідної складової професійної діяльності.

Відкриваючи зустріч, Ю.О. Нікітін, ректор Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, доктор історичних наук, зазначив, що проблема психічного здоров’я та психологічного благополуччя дітей і підлітків на сьогодні є досить актуальною. За останні три роки збільшилась кількість звернень до спеціалістів психологічної служби з боку дітей щодо переживання ними тривоги, депресії, суїцидальних думок. Тільки в минулому навчальному році було понад 200 таких звернень. За кожним із них – конкретна дитина зі своїми почуттями, переживаннями, болем, з якими вона не завжди може справитися самостійно.

Саме тому тему першої зустрічі присвячено проблемі тривожних розладів, розладів адаптації та посттравматичних стресових розладів у дітей та підлітків. Причини та вікові особливості цих розладів висвітлено Я.О. Штагер, психологом Сумської обласної клінічної дитячої лікарні, спеціалістом з тілесно-орієнтованої терапії та гештальт-терапії. Під час зустрічі педагоги та практичні психологи закладів освіти мали змогу проаналізувати випадки з власної практичної діяльності.

Підбиваючи підсумок зустрічі, І.В. Марухина, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, зазначила, що практичний психолог чи соціальний педагог, якими б професіоналами вони не були, не здатні наодинці вирішувати проблеми дитини, підлітка. Курс має бути на взаємодію та співпрацю з учителем. Організації такою взаємодії й мають сприяти зустрічі в рамках проекту. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO