Розвиток фінансової грамотності школярів

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 15 листопада на базі Тростянецьких закладів загальної середньої освіти відбувся обласний семінар учителів, які викладають курс «Фінансова грамотність».

У заході взяли участь учителі з Білопільського, Великописарівського, Лебединського, Тростянецького районів, міст Суми, Глухів, Конотоп, Лебедин, Охтирка (у загальній кількості15 осіб).

Методист з географії та економіки Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Попов В.Д. відкрив семінар та виступив з доповіддю «Концепція формування фінансової грамотності у початковій, основній та старшій школі».

Викладачі навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Сумського державного університету (кафедра фінансів, банківської справи та страхування) Семеног А..Ю. та Пахненко О.М., кандидати економічних наук, презентували педагогам електронну версію книги «Ілюстрований посібник із фінансової грамотності для школярів».

У ході проведення семінару його учасники відвідали та обговорили уроки з фінансової грамотності у 10-х класах з теми «Грошовий переказ: сутність та види» (Мягкова В.М., учитель Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької районної ради), «Види платіжних карток» (Лустенко Т.В., учитель Тростянецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Тростянецької районної ради).

Зацікавленість у присутніх викликав позакласний захід для старшокласників «Бізнес-гра юних фінансистів», проведений Лучаніновою О.С., учителем Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької районної ради.

З питання формування змістовної лінії «Підприємливість та фінансова грамотність» під час засідання «круглого столу» виступила Волочаєва Л.А., директор «Районного методичного центру» Тростянецької районної ради. Учасники заходу взяли участь в обговорені проблеми впровадження в закладах загальної середньої освіти курсу за вибором «Фінансова грамотність» та обмінялись думками щодо важливості питання ефективної організації навчально-виховного процесу з предмета.

За результатами роботи обласного семінару всі вчителі отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO