Формування у старшокласників уміння використовувати інформаційні ресурси у процесі вивчення історії

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 18 жовтня, на базі Комунального закладу Березівської сільської ради «Березівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Веселка», за сприянням Комунального закладу «Березівський методичний кабінет», відбулось засідання обласної школи молодого вчителя історії з питання «Формування у старшокласників уміння використовувати інформаційні ресурси у процесі вивчення історії».

У роботі обласної школи молодого вчителя взяли участь 11 молодих учителів (стаж роботи до 3-х років).

Під час роботи Третьякова О.В., методист з історії та основ правознавства Сумського ОІППО наголосила на тому, що сучасний освітній процес вимагає впровадження в практику нових перспективних педагогічних технологій, використання яких, сприятиме розвитку критичного мислення учнів, формуванню творчого підхіду до процесу навчання, як у вчителя, так і в учнів, активізації навичок самостійної роботи школярів, формуванню в них основ комп’ютерної грамотності. У результаті вивчення історії учень повинен уміти проводити самостійний пошук інформації історичного змісту з використанням різних джерел (навчальних текстів, довідкових та науково-популярних видань, ресурсів Інтернету), їх обробку та подання у різних формах (словесно, за допомогою графіків, діаграм, малюнків, структурно-логічних схем тощо).

Абакумова В.І., завідувач кафедрою історії та правознавства та методики викладання Глухівського НПУ ім. О. Довженка, доктор історичних наук, професор, закцентувала увагу молодих істориків на методиці використання історичних джерел у процесі викладання історії.

Досвідом роботи з питання використання інформаційних ресурсів у процесі навчання всесвітньої історії у загальноосвітньому навчальному закладі, поділився Гриценко А.П., учитель історії Комунального закладу Березівської сільської ради «Слоутський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Волошка», старший вчитель, кандидат педагогічних наук.

Понирко М.П., учитель історії Комунального закладу Березівської сільської ради «Слоутський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Волошка», ознайомив присутніх з шляхами активізації евристично-пошукової діяльності засобами аналізу історичних документів.

Цікавим та нетрадиційним був виступ молодого фахівця Комунального закладу Березівської сільської ради «Березівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Веселка» Шумицької О.Л., яка поділилась досвідом участі та ведення вебінарів всеукраїнського рівня.

Практична частина заходу була присвячена вікі-тренінгу «Як створювати та редагувати статті у Вікіпедії», який провів Гриценко А.П. Молоді фахівці з задоволенням практикували роботу на різних платформах Вікіпедії (Україна), написання статей тощо.

Засідання обласної школи завершилось обміном думками, підбиттям підсумків, де кожен слухач поділився приємними враженнями,набутим досвідом.

По завершенню роботи вчителі історії отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO