Обласний постійнодіючий семінар-тренінг

golovna resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 04.10.2017 відбувся обласний постійно діючий семінар-тренінг «Розв’язування завдань Всеукраїнської олімпіади з астрономії як засіб підвищення фахового рівня вчителя» для учителів астрономії загальноосвітніх навчальних закладів.

Метою заходу було – ознайомити вчителів астрономії з окремими методами розв’язування задач Всеукраїнської олімпіади з астрономії.

У заході взяли участь 27 педагогів Сумської області.

Відкрила обласний семінар методист з фізики та астрономії Сумського ОІППО Карпуша В.М., яка ознайомила присутніх з засобами інтеграції знань з фізики та астрономії, зокрема з особливостями ситуативних вправ, задач та прийомами організації навчальної діяльності учнів при їх розв’язанні.

На семінарі виступили вчителі астрономії, які поділилися досвідом застосування окремих методів розв’язування задач Всеукраїнської олімпіади з астрономії:

  • Таранова Т.Ю., учитель фізики Шосткинського навчально-виховного комплексу: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей Шосткинської міської ради – «Визначення відстані до небесних тіл»;

  • Яценко С.Г., учитель фізики Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені М.О. Лукаша Кролевецької районної ради – «Розрахунок руху космічних апаратів»;

  • Папенко М. М., учитель фізики Конотопської гімназії Конотопської міської ради – «Використання горизонтальної та екваторіальної систем координат у вирішенні практичних задач з астрономії».

Старший викладач кафедри електроніки, загальної та прикладної фізики Сумського держаного університету, кандидат педагогічних наук Пасько О.О. розповіла про класифікацію подвійних і нестаціонарних зір та методи їх виявлення.

По завершенню семінару учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO