«Навчання в русі» у Хотінській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів

golovna resНовий навчальний рік поставив перед освітянами важливі завдання, вирішувати які – дбати про щасливе майбутнє сьогоднішніх школярів. У Хотінській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів Хотінської селищної ради Сумського району (директор – Володимир Миколайович Мельник), з-поміж інших, є особливе завдання – втілення засад оздоровчого навчання засобами технології «Навчання в русі».

Для впровадження здоров’язбережувальної технології «Навчання в русі» залучені шість загальноосвітніх навчальних закладів Сумського району. Регіональним координатором дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня є Денис Вікторович Деменков, старший викладач кафедри дошкільної та шкільної освіти, методист фізичної культури КЗ СОІППО, регіональним науковим консультантом – Валентина Миколаївна Успенська, керівник лабораторії з проблем здоров’яспрямованої діяльності в закладах освіти КЗ СОІППО, доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти, кандидат педагогічних наук.

Щасливе дитинство – це здоров’я у дружбі з руховою активністю, фізичною культурою і спортом. Це – пізнання навколишнього світу, утвердження особистого «я». Академік Микола Амосов писав: «Щоб стати здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх нічим не можна». Однією з життєвоважливих потреб дітей молодшого шкільного віку є потреба в русі, іграх, розвагах. Обумовлена ця потреба фізичними і психічними змінами, які відбуваються в дитячому організмі.

З приходом дітей до школи їх рухова активність помітно зменшується. Довготривале сидіння за партою, як правило, призводить до млявості, розсіяної уваги, проявів негативних емоцій, погіршення самопочуття. Завдання школи – зберегти і зміцнити здоров’я своїх вихованців. Учитель – головна дійова особа, яка має піклуватись про здоров’я учнів. Розуміючи, що для попередження втоми і підтримки високого рівня працездатності необхідно чергувати розумове навантаження з виконанням фізичних вправ, учителі Хотінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Хотінської селищної ради Сумського району запроваджують у своїй роботі здоров’язбережувальні та здоров’язміцнюючі технології.

Долучення Хотінської школи до дослідно-експериментальної роботи (на 2016-2020 роки) за темою «Здоров’язбережувальна технологія «Навчання у русі» в системі оздоровчо-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів» супроводжувалось участю педагогів, батьків, медичного персоналу закладу в освітянських заходах. Серед них – обласний (КЗ СОІППО) та всеукраїнський (Київська гімназія № 287) семінари за означеною проблемою. Відвідавши уроки столичних педагогів, які багато років впроваджують в життя нові методики викладання із залученням вправ рухової активності, учителі початкових класів Хотінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів зацікавились методикою навчальних занять та розпочали перші кроки впровадження технології «Навчання в русі». Учителі 1-4 класів Світлана Панова, Олена Ткаченко, Ірина Іщенко та Наталія Бучко на своїх уроках застосовують різні види вправ для формування правильної постави. Це – гімнастичні вправи, ігри-руханки, пальчикова гімнастика, дихальна гімнастика, а також використання соляних мішечків для вироблення правильної постави при сидінні за партами.

Мета діяльності з рухової активності педагогів школи зрозуміла – покращити якість навчання, знизити втомлюваність дитини на уроках. Але результат буде неможливим, якщо до цієї роботи не будуть залучатися батьки. Адже школа та родина повинні бути одним цілим у досягненні спільної мети – бачити дитину здоровою та щасливою. У школі ведеться постійна співпраця: учитель, батьки, діти. Уже стали традиційними спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я», свято спортивних танців «Краса та здоров’я», спортивна естафета «Ми – умілі козачата». Разом з батьками здійснюватиметься тепер і впровадження технології «Навчання в русі», із сутністю якої педагоги закладу познайомили батьків молодших школярів.

З нового навчального року розпочата робота в 1 класі. Батьки, учителі та медична сестра почали працювати із «Щоденником здоров’я», щоб спостерігати та контролювати фізичний стан кожної дитини. «Щоденники здоров’я» подарував першокласникам 1 вересня, у день Знань, заступник голови громадської спілки сільгоспвиробників Сумського району Г.О. Пархоменко.

Тільки спільними зусиллями можна покращити здоров’я підростаючого покоління. Адже майбутнє України – за нашими дітьми, і вони повинні мати міцне здоров’я.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO