Форум директорів загальноосвітніх навчальних закладів області

головна res14 вересня 2017 року вперше в історії області у форматі активного діалогу відбувся Форум директорів загальноосвітніх навчальних закладів області. Захід мав на меті обговорення стану справ у освітній галузі, перспектив її розвитку, окреслення проблем у контексті викликів часу та визначення шляхів їх вирішення і зібрав понад 400 учасників.

Відкрила Форум директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова. Вікторія Павлівна наголосила на важливості спілкування адміністративної ланки через те, що не всі директори морально та психологічно готові до ефективного упровадження реформ, дехто відноситься до змін скептично, проте потрібно організувати новий освітній простір відповідно до реформи і Державного стандарту початкової освіти. «Ми маємо започаткувати двосторонній ефективний рух шляхом реформ, щоб у кінцевому результаті діти мали не лише знання, а й вміли їх ефективно застосовувати, вміли учитись протягом усього життя» – зазначила директор Департаменту.

У вітальному слові до учасників Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації закцентував увагу присутніх на освітянських здобутках області та наголосив на тому, що саме директор навчального закладу робить перші кроки в реформу, і за підтримки влади усіх рівнів має бути створений якісний освітній простір, доступ до якого матиме кожна дитина.

Від депутатського корпусу верховної Ради у Форумі взяв участь Олександр Сугоняко, описавши реальні шляхи плідної взаємодії адміністрації з владними структурами.

Із доповідями на Форумі виступили: «Упровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах з 01 вересня 2018 року» (старший викладач кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського ОІППО Зоя Декунова); «Нова українська школа і підготовка вчителя» (Директор Шосткинської спеціалізованої школи І ступеня № 13 Шосткинської міської ради Валентина Балицька); «Пілотний проект Нової української школи: зміст і методика» (заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Тетяна Засєкіна); «Нові горизонти професійного зростання педагога» (завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій Сумського ОІППО, кандидат технічних наук, доцент Лариса Петрова); «Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах» (Методист з інклюзивного навчання Сумського ОІППО Наталія Калюжна).

Серед учасників заходу навчально-методичним центром психологічної служби Сумського ОІППО було проведене інтерактивне опитування директорів загальноосвітніх навчальних закладів, результати якого були озвучені завідувачем центру Іриною Марухиною.

Заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора підвівши попередні підсумки роботи Форуму, зазначив що зміни, мають починатись не із обласної адміністрації та Департаменту освіти, а саме на місцях. У такому випадку всі активні учасники реформи будуть почуті, а проблеми, що виникають на шляху змін, обов’язково вирішені.

Учасники погодились в тому, що формат заходу є ефективним в інформаційному плані. З усіма матеріалами заходу можна ознайомитись на сайті департаменту освіти і науки Сумської ОДА.

Презентаційні доповіді виступаючих представників СОІППО

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO