Зустріч мережі тренерів Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа»

головна13 – 18 серпня 2017 року відбулася чергова зустріч тренерів Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа», яка проходила в смт Славське на Львівщині. Від педагогів Сумської області взяла участь Світлана Ніколаєнко, старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО, тренер Програми.

Програма зустрічі побудована на основі навчальних потреб шкіл-учасниць 2-го циклу Програми, визначених під час аналізу Планів дій розвитку шкіл, потреб тренерів-членів Мережі та побажань, озвучених на Національній конференції шкіл першого циклу Всеукраїнської програми «Демократична школа» у червні 2017 року (Інформація про Національну конференцію на сайті Інституту модернізації змісту освіти за посиланням https://imzo.gov.ua/2017/07/05/demokratychna-shkola-vseukrajinska-konferentsiya-za-pidsumkamy-pershoho-tsyklu-prohramy/).

У першому циклі Програми від Сумської області пройшла конкурсний відбір та активно працювала на результат Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Глухівської міської ради. За результатами другого циклу відібрано ще три навчальні заклади від Сумщини: Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27, м. Суми та Сумський навчально-виховний комплекс «Просперітас» м. Суми і Конотопська гімназія. Представлені заклади мають власний практичний досвід реальної демократії. На часі оголошення конкурсу для участі у третьому циклі Програми.

У роботі під час серпневої зустрічі тренерів взяли участь керівник Програми «Демократична школа» від Європейського центру імені Вергеланда (веб ресурс Центру http://ukr.theewc.org/Content/Pro-Centr) Ірина Сабор, старший тренер Програми Мажена Рафальска, національні координатори Програми Христина Чушак і Андрій Донець. Кожен із них є справжнім професіоналом у своїй царині та доклав максимум зусиль, щоб тренери Мережі отримали подальший розвиток своїх тренерських навичок, узгодили взаємодію і співпрацю в 2-му циклі Програми, актуалізували свої знання щодо понять та тем, пов’язаних з викладанням та практикою ОДГ/ОПЛ, децентралізацією управління й автономією школи, співпрацею школи з громадою.

З метою обміну кращими тренерськими практиками тренери Мережі провели власні творчі майстерні. Готуючись до запланованих на осінь візитів у школи, розробили нові тренінгові модулі про співпрацю з батьками, впровадження ОДГ/ОПЛ у навчальний процес, налагодження роботи шкільного та учнівського самоврядування, проектний підхід у роботі школи, запобігання та протидію булінгу, організацію клубної і гурткової роботи тощо; а також вчилися працювати з контроверсійними запитаннями, оволодівали новими ефективними інструментами фасилітації. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO