Обласна серпнева конференція педагогічних працівників

golovna res«Нова українська школа: від якості умов до якості результатів» – під таким гаслом 28 серпня 2017 року у Конгрес-центрі СумДУ відбулася серпнева конференція педагогічних працівників області.

У форматі живого та активного спілкування освітяни обговорили проблеми та перспективи освіти області на новий навчальний рік. До початку пленарного засідання учасники конференції ознайомились з експонатами виставок науково-технічної творчості вихованців гуртків позашкільних навчальних закладів, слухачів наукових секцій Малої академії наук «Творчість юних – рідній Батьківщині» та навчально-методичних матеріалів.

З вітальним словом та відзнаками до учасників звернувся голова Сумської обласної ради Володимир Токар. Обласні відзнаки А.С. Макаренка кращим з кращих вручив Микола Подопригора, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації. Головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Ольга Малишева окреслила завдання, що необхідно виконати педагогічним працівникам для якості освітнього результату.

Модератором конференції виступила Вікторія Гробова, директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА. Вікторія Павлівна привітала присутніх, побажала успіхів та здобутків, а також означила вимоги до нової української школи та те, як процес оновлення шкіл буде проходити на Сумщині.

Виступи учасників мали різноплановий характер. Були обговорені результати ЗНО (доповідь Олександра Сидоренка, директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти); особливості впровадження пілотного проекту нового Державного стандарту початкової загальної освіти (доповідь Балицької Валентини, директора Шосткинської спеціалізованої школи І ступеня №13); створення та діяльності органів управління освітою в об’єднаних територіальних громадах (доповідь Москаленко Івана, начальника відділу освіти, молоді та спорту Грунської сільської ради Охтирського району) та діяльність профспілкової організації в умовах децентралізації (доповідь Осадчого Сергія, голови Сумського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки). Ректором Сумського державного університету Анатолій Васильєв у зверненні до педагогічного загалу закцентував увагу на проблематиці викладання окремих предметів та компетентному підході у роботі з майбутніми випускниками щодо визначення предметів тестування.

Друга робоча частина включала педагогічні дискусії в секціях «Початкова освіта в Новій українській школі» (модератор Лариса Павловська, начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки), «Інклюзивна освіта в навчальних закладах» (модератор Юрій Харламов, в.о. начальника відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки), «Соціальні аспекти та проблеми взаємодії учасників навчально-виховного процесу» (модератор Валентина Волобуєва, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO