Готуємось до впровадження тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у початкову школу

na golovnu 1Методиці викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у початкових класах був присвячений всеукраїнський тренінг, що відбувся у м. Києві 21-23 червня 2017 року.

Учасниками тренінгу були доценти кафедри дошкільної та шкільної освіти, тренери здоров’язбережувальних освітніх проектів В.М. Успенська та Л.А. Коростіль.

Проект «Вчимося жити разом» спрямований на розвиток психосоціальних компетентностей у дітей та підлітків для життя у мирі та злагоді. Міністерство освіти і науки України впроваджує проект за підтримки представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) через громадську організацію «Дитячий фонд Здоров’я через освіту». Тематика та методика проекту «Вчимося жити разом» реалізує компетентнісний підхід до навчання учнів, яке здійснюється на засадах розвитку життєвих навичок. Саме такий підхід визнано у світі найефективнішим для розвитку психосоціальних навичок дітей та молоді.

Уроки-тренінги за проектом «Вчимося жити разом» спрямовані на розвиток у дітей відповідного віку соціальних навичок, таких як: ефективне спілкування, співчуття, повага до прав людини, робота в команді, запобігання конфліктам і їх конструктивне розв’язання, протистояння негативним соціальним впливам, переговори, медіація, примирення.

Проведення уроків-тренінгів за програмою проекту «Вчимося жити разом» здійснюється в рамках навчальної програми предмета «Основи здоров’я» (як початкової, так і основної школи), затвердженої Міністерством освіти і науки України.

Впровадження проекту «Вчимося жити разом» у Сумській області розпочнеться з відповідної підготовки вчителів, які викладають основи здоров’я у початкових класах. Вона складатиметься з двох компонентів. Перший, теоретичний – самостійна он-лайн підготовка вчителів основ здоров’я з отриманням сертифікату про навчання за проектом «Вчимося жити разом». Другий, діяльнісно-практичний – проходження експрес-курсів за програмою «Методика викладання основ здоров’я та тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у початковій школі на засадах розвитку життєвих навичок».

Підготовка вчителів та впровадження проекту «Вчимося жити разом» в Сумській області розпочнеться з січня 2018 року.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO