Ефективні методи і прийоми формування картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії

на головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 20 квітня 2017 року на базі Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Недригайлівської селищної ради відбувся обласний семінар вчителів географії «Ефективні методи і прийоми формування картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії».

Мета заходу – визначити пріоритетні напрями роботи над формуванням картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії в шкільному курсі; презентувати сучасні підходи щодо застосування ефективних методів і прийомів формування картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії в школі; проаналізувати стан застосування сучасних ефективних методів і прийомів формування картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії в шкільному курсі та визначити шляхи її удосконалення.

На заході були присутні представники: Білопільського, Буринського, Великописарівського, Глухівського, Конотопського, Краснопільського, Лебединського, Липоводолинського, Недригайлівського, Роменського, Середино-Будського, Сумського районів, та мм. Суми, Глухів, Конотоп, Ромни, Лебедин, Тростянець (у загальній кількості 25 осіб).

Відкрив семінар, ознайомив учасників з програмою його роботи, виступив з доповіддю з теми «Ефективні методи і прийоми формування картографічної компетентності в учнів у процесі вивчення географії» Попов В.Д., методист з географії та економіки Сумського ОІППО.

В.о. начальника відділу освіти, сімі, молоді та спорту Недригайлівської селищної ради Сердюк С.М. та Голова Недригайлівської селищной ради Остапчук І.В. привітали учасників семінару.

На семінарі виступили: Бартош Є.М., учитель географії Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Роменської міської ради з темою «Картографічна складова зовнішнього незалежного оцінювання знань учнів з географії»; Остроухов В.І., співробітник Дежавного науково-виробничого підприємства «Картографія» з темою «Особливості використання електронних картографічних посібників на уроках географії». Остроуховим В.І. з учасниками семінару був проведений тренінг-практикум з теми «Топографічна карта».

У ході проведення семінару його учасники відвідали урок у 7 класі з теми «Географічне положення, рельєф дна, клімат і води Тихого океану» (учитель Гордієнко Л.В.) та урок курсу «Людина і світ» з теми «Рівнини України» (учитель Грицун В.Г.) на яких були презентовані сучасні підходи щодо застосування ефективних методів і прийомів формування картографічної компетентності в учнів на всіх етапах уроку.

Своїм досвідом з формування картографічної компетентності в учнів поділились учителі географії Недригайлівщини: Дяченко І.М., Цирулік А.А, Бабій І.Г.

Під час проведення «круглого столу» виступила Коваленко Т.М., завідувач методичного кабінету Недригайлівської селищної ради, яка відмітила, що необхідною складовою успішного навчання з географії є освоєння картографічної грамотності, яка є запорукою виконання багатьох навчальних та життєвих завдань людини.

За результатами роботи обласного семінару учасники отримали методичні рекомендації та картографічні матеріали.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO