Психологічна готовність вихованців інтернатних закладів до самостійного життя

на головну resВідповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 12 квітня 2017 року проведено обласний науково-практичний семінар для практичних психологів шкіл-інтернатів області з теми «Психологічна готовність дітей до самостійного життя».

Актуальність теми семінару обумовлена недостатнім рівнем сформованості у вихованців інтернатних закладів життєвих навичок. Як свідчить практика, більшість із них соціально непристосовані, не знають, як забезпечити свій добробут, як знайти власне місце у сфері суспільних відносин, як здійснити професійний вибір, будувати міжcтатеві відносини та йти до створення власної сім’ї.

Поняття психологічної готовності до самостійного життя, характеристика складових готовності та психолого-педагогічні особливості підготовки до самостійного життя вихованців інтернатного закладу розкрила методист центру Растроста А.Б.

Своїм досвідом роботи щодо реалізації основних завдань психологічної підготовки учнів шкіл-інтернатів до самостійного життя з присутніми поділилась Бєсєдіна І.В., практичний психолог Правдинської спеціальної школи-інтернату.

Банна Н.І., практичний психолог Улянівської спеціальної школи-інтернату, розповіла про використання інтерактивних форм та методів роботи у формуванні життєвих навичок вихованців.

Особливості групової та індивідуальної роботи з випускниками 9 та 11 класів, щодо підготовки їх до самостійного життя та професійного самовизначення, висвітлила практичний психолог Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області Курченко Г.І.

Одним із показників успішної соціалізації особистості в суспільстві є уміння управляти емоціями та долати стрес. З огляду на це, корисним для учасників семінару став досвід роботи практичного психолога Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей Самілик Т.В. з питання формування стресостійкості у вихованців закладу.

У другій частині семінару з учасниками було проведено заняття «Особиста гідність як запорука життєвого успіху». Його мета – ознайомлення з теоретичними та практичними особливостями програми Міністерства освіти і науки України «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

За результатами семінару учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання в своїй роботі.

1 res

2 res

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO