Забезпечення наступності дошкільного закладу – початкової школи в умовах реформування початкової освіти

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 11 квітня на базі Сумського дошкільного навчального закладу (центр розвитку дитини) № 14 «Золотий півник» Сумської міської ради, Сумської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 6 м. Суми, за модерації методиста з дошкільного виховання Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Міщенко Л.Б., проведено обласний науково-практичний семінар «Забезпечення наступності дошкільного закладу – початкової школи в умовах реформування початкової освіти».

Семінар відкрила Ганжа Н.П., провідний спеціаліст Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Привітали учасників семінару вихованці дошкільного закладу та учні школи.

У семінарі взяли участь спеціалісти управлінь (відділів) освіти, методисти дошкільної та початкової освіти Р(М)МК Сумської області, у кількості 67 педагогів.

Програма семінару складалася з практичної частини та пленарної. Практична частина семінару відбулася на базі дошкільного навчального закладу (центр розвитку дитини) № 14 «Золотий півник» Сумської міської ради та Сумської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 6, де учасники заходу переглянули: організовану навчально-пізнавальну діяльність у формі інтегрованих занять з дітьми старшого дошкільного віку; уроки-подорожі з математики, читання з учнями першого класу; роботу з педагогічними кадрами «Виховуємо маленьких патріотів» – педагогічний квест з національно-патріотичного виховання.

Пленарна частина проходила на базі Сумської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 6. У теоретичній частині семінару з доповідями виступили: Ганжа Н.П. – «Актуальність питання наступності дошкільного закладу та початкової ланки у світлі реформування нової української школи»; Міщенко Л.Б. – «Реалізація процесу наступності в освіті дошкільника та молодшого школяра»: Сергієнко Н.Ю. – «Діяльність початкової школи за оновленими програмами як перший крок до Нової української школи»; Цимерман І.Л. – «Дошкільна зрілість як важлива умова готовності дитини до шкільного життя»; Марухіна І.В. – «Психологічні аспекти проблеми наступності в сучасних умовах реформування освітньої галузі»; Ковтун Є.Ф. – «Підготовка старшого дошкільника до оволодіння елементами грамоти»; Адаменко Г.І. – «Єдність дошкільного закладу і сім’ї у підготовці дитини до школи»; Кривонос Л.В. – «Формування рухових навичок у ході підготовки руки дитини до письма»; Берестовська Т.П. – «Шкільна орфографія - основа грамотності сучасної людини».

Учасники заходу отримали методичні рекомендації щодо забезпечення наступності дошкільного закладу – початкової школи в умовах реформування початкової освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO