Експрес-курси духовно-морального спрямування

IMG 20170324 131749 RESВідповідно до графікупідвищення кваліфікації педагогічних кадрів Сумської області на 2017 рік з 20 березня 2017 року було розпочато експрес-курси духовно-морального спрямування для учителів різних спеціальностей, які тривали два тижні.

Робота по впровадженню предметів та курсів духовно-морального спрямування у навчальних закладах області продовжується з метою реалізації державної політики в галузі освіти щодо формування у дітей та молоді високоморальних якостей, патріотичної, громадської свідомості, ціннісних орієнтирів, християнських моральних чеснот.

Метою експрес-курсів є підготовка вчителів до викладання факультативного курсу з предметів духовно-морального спрямування; надання теоретичної та практичної допомоги слухачам в ознайомленні з духовно-моральною системою цінностей, світогляду та досвідом багатьох поколінь українського народу. Використання в навчально-виховному процесі досягнень християнської культури може стати ефективним засобом формування високоморальної особистості учня з розвиненою самосвідомістю, інтелектуально багатою, зі значним полікультурним потенціалом.

Із слухачами курсів працювали викладачі КЗ СОІППО: старший викладач Пінчук Д.М., а також запрошені викладачі: доктор педагогічних наук, професор, керівник науково-дослідницької лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» Жуковський В. М., доктор філософських наук, професор Української академії банківської справи Мозговий І. П., магістр релігієзнавства Макогнюк С. В. (м. Хмельницький),доктор психологічних наук, кандидат філософських наук, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин; президент Всеукраїнського благодійного фонду «Сім'я» Буковинський А. Й. (м. Київ), доктор філософії, доцент кафедри філософії, професор кафедри українознавства Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького Огірко О. В., автори програм та підручників з християнської етики.

Курси духовно-морального спрямування були проведені за сприяння громадської організації - Сумської обласної асоціації педагогів-християн – (Кацова Ганна Миколаївна).

За результатами навчання 53 вчителя отримали сертифікати, що підтверджують право викладання курсів.

Відгуки слухачів курсів

«Курси досить динамічні з поданою теоретичною інформацією та практичними наробками профільних фахівців. Заслуговують на увагу рекомендації розробників і, особливо, педагогів-практиків. Незабутні враження залишилися від лекцій-діалогів Жуковського В.М., Макогнюк С.В., Огірка О.В., Буковинського А.Й., Пінчук Д.М., які провели ефективне мотивування слухачів курсів до викладання предметів духовно-морального спрямування.

Надовго запам’ятаються екскурсії до храмів різних конфесій. На нашу думку, бесіди із священнослужителями, а саме отримані від них настанови і роз’яснення, мають користь для формування цілісного комплексу духовних і моральних понять вчителя християнської етики. Також сподобалися відкриті уроки в Свято-Миколаївській школі, де нас гостинно зустрічала директор школи Дрозденко Ольга Миколаївна. Учні 3-го та 4-го класів показували свої знання з питань християнської етики. З великою повагою та вдячністю, із паростками духовної моралі в серці, із бажанням працювати слухачі курсів духовно-морального спрямування.» 

FotorCreated

 

FotorCreated 1

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO