Інноваційні технології в музичній діяльності дітей дошкільного віку

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 4 квітня проведено обласний науково-практичний семінар ««Інноваційний підхід у забезпеченні роботи з музичного виховання дітей у дошкільному навчальному закладі», за модерації методистів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти: Сердюк О. П., завідувача навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку та Міщенко Л. Б., методиста з дошкільного виховання.

Семінар відкрили: Бакликов О.М., міський голова м. Лебедина; Доценко В. В., начальник відділу освіти Лебединської міської ради.

Привітали учасників семінару вихованці дошкільних установ.

У семінарі взяли участь музичні керівники дошкільних навчальних закладів Сумської області, у кількості 39 педагогів.

Програма семінару складалася з практичної частини та пленарної. Практична частина семінару відбулася на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Ромашка» Лебединської міської ради, де учасники заходу переглянули музичний мікс «Феєрія кольорів Весни» – за участю вихованців дошкільного закладу з використанням системи музичного виховання Е. Жака Далькроза (танцювадьно – ігрова гімнастика «Са-Фі-Дансе»), технології Т. Тютюнникової «Елементарне музикування з дошкільниками», концепції музичного виховання Карла Орфа. Калейдоскоп педагогічних надбань включав майстер-класи музичних керівників: за інноваційною технологією Боровик Т.А. «Хор рук»; концепцією К. Орфа; технологією музики дзвонів у роботі з дітьми дошкільного віку.

Пленарна частина проходила на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Калинка» Лебединської міської ради. У теоретичній частині семінару з доповідями виступили: Сердюк О.П. – «Інноваційний підхід у реалізації освітньої лінії «Дитина у світі культури»; Міщенко Л.Б.– «Особливості організації роботи з музичного виховання дітей у дошкільних навчальних закладах»; Відюк Є.П. – «Інноваційні концепції з музичного виховання», Ольховик О.М. – «Використання сучасних інноваційних технологій з музичного виховання у дошкільному навчальному закладі», викладачі методики музичного виховання ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка». Панорама педагогічних ідей була представлена виступами педагогів області, які поділилися досвідом своєї роботи з даної проблеми.

Завершилась робота семінару переглядом театралізованої вистави «Аліса в країні чудес» за участю вихованців закладу.

Учасники заходу отримали методичні рекомендації щодо упровадження інноваційних технологій з музичного виховання в ДНЗ.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO