Організація інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 14.03.2017 відбувся обласний науково-практичний семінар «Організація інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі» для директорів загальноосвітніх навчальних закладів.

Участь у заході взяли 30 педагогів Сумської області, з них 22 – директори загальноосвітніх навчальних закладів, 7 – заступники директорів з навчально-виховної роботи та 1 практичний психолог.

Під час роботи семінару були розкриті наступні питання:

  • організація інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі – вимога часу (Прядко Л.О., завідувач лабораторії інклюзивного та інтегрованого навчання, к.пед.н., доцент кафедри професійної освіти та менеджменту Сумського ОІППО);

  • нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти в загальноосвітньому навчальному закладі (Перлик В.В., методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО);

  • урахування індивідуальних особливостей розвитку дітей з особливостями психофізичного розвитку під час організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому навчальному закладі
    (Калюжна Н.О., методист з інклюзивного навчання Сумського ОІППО);

  • психолого-педагогічний супровід інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі (Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО).

Учасникам семінару було запропоновано перегляд та обговорення відеофільму щодо організації інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі.

Керівники загальноосвітніх навчальних закладів мали змогу обмінятися думками з приводу наявних проблем у процесі організації інклюзивного навчання під час проведення круглого столу «Організація інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі».

Матеріали до виступів учасників семінару – у рубриці «Мобільна сторінка методиста» → Інклюзивна освіта → навчально-методичне забезпечення → Семінар для директорів ЗНЗ.

По завершенню семінару учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO