Медіація – шлях до згоди

на головну resЗ метою впровадження в навчальних закладах області відновних практик, 13-15 березня 2017 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено тренінг-курс з підготовки спеціалістів зі створення та керування Службою порозуміння, навчання у якому пройшли 24 практичних психологів та соціальних педагогів шкіл-інтернатів, професіонально-технічних, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Упродовж перших двох днів учасники ознайомилися з основними підходами до вирішення конфліктів, розглянули переваги медіації у порівнянні з іншими способами вирішення тих конфліктів, що виникають між однолітками, а також ознайомилися з методикою проведення такої відновної практики, як «коло примирення» та провели «Коло цінностей».

Останній день був присвячений визначенню основних етапів створення шкільних служб порозуміння.

Історія становлення в області служб порозуміння бере свій початок з 2008 року. У 2016 році шкільні служби порозуміння функціонували у 37 загальноосвітніх навчальних закладах області. Упровадження у практику роботи навчальних закладів медіації дозволяє одноліткам розв’язувати конфлікти творчо та мирно, без необхідного втручання дорослих, в однаковій мірі задовольняти потреби усіх сторін.

Сподіваємося, що розвиток служб медіації однолітків дозволить навчальним закладам зробити суттєві зміни в психологічній атмосфері, загальній дисципліні й навіть у ставленні учнів та студентів до навчання.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO