Формування психологічної компетентності батьків

на головну30 листопада 2016 рокунавчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва було проведено обласний семінар практичних психологів позашкільних навчальних закладів за темою «Роль практичного психолога в формуванні психологічної компетентності батьків у кризовий період».

Методист навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО Кондратенко Л.О. ознайомила присутніх з визначенням поняття «психологічна компетентність» та її складовими.

Питання організації роботи груп самодопомоги, використання методу казкотерапії розкрили Троіцька М.Є., старший викладач кафедри психології СОІППО та Василевська О.І., к.психол.н., викладач кафедри практичної психології СДПУ ім. А.С. Макаренка.

Присутні ознайомились з досвідом роботи практичного психолога Сумського Палацу дітей та юнацтва Осюхіної А.О з проблеми особливостей використання творчого підходу у вирішенні складних життєвих ситуацій.

Учасники семінару розробили практичні пам’ятки для батьків «Складна тема – привід для розмови. Або як говорити з дитиною про те, що відбувається» (Сидоренко Н.Ю., практичний психолог Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю), «Як підготувати дитину до розлуки» (Ковальова С.М., практичний психолог Сумського центру еколого-натуралістичної творчості), «Як повідомити дитині про загибель рідної людини» (Рибка Є.А., практичний психолог Роменського районного центру дитячої та юнацької творчості).

Під час заключного обговорення учасники відмітили практичну спрямованість семінару.

IMG 9601

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO