Учителі хімії Сумської області продовжують експериментувати

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 23 листопада 2016 року на базі кафедри хімії та методики навчання хімії природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка відбувся щорічний обласний семінар-практикум для вчителів хімії, які працюють з інтелектуально-обдарованою молоддю та у класах хіміко-біологічного профілю, за темою «Готовність учителів хімії до реалізації практичної складової поглибленого вивчення предмета та підготовки школярів до інтелектуальних змагань».

Зміст семінару охоплював три частини: аналіз результатів ЗНО з хімії за 2016 рік, розв’язок розрахункових ускладнених задач, експериментальний практикум.

Метейко А.В., методист з хімії СОІППО, проаналізувала результати участі учнів 11 класу Сумської області в зовнішньому незалежному оцінюванні з хімії 2016 року в межах регіону та рейтингу Сумської області в Україні. Також було окреслено основні питання, на які потрібно звернути увагу учнів, що планують здавати ЗНО у 2017 році (презентація додається).

Скляр А.М., доцент кафедри хімії та методики навчання хімії природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка, разом із учителями розглянув різні підходи до розв’язку хімічних розрахункових задач та розв’язав декілька задач підвищеної складності.

З метою вдосконалення експериментальних навичок учителів та методики формування в учнів предметних компетентностей під час виконання хімічного експерименту вчителям було запропоновано виконати три практичні роботи ужиткового спрямування. А саме:

  • «Дослідження якісного складу чіпсів та їх впливу на організм людини», «Дослідження продуктів на наявність харчових добавок», які проводили Коростіль Л.А., доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти СОІППО, к.пед.н. та Метейко А.В., методист з хімії СОІППО. Під час виконання експерименту вчителі хімії мали змогу дослідити якісний склад найулюбленіших дитячих перекусів (чіпси, сухарики, сухе картопляне пюре, цукерки та мармелад) на наявність у них таких харчових добавок: жирних ненасичених кислот, гліцерину, бензойної кислоти, саліцилової кислоти, крохмалю, сахарози, а також їх впливу на організм людини.

  • «Визначення якості туалетного мила», яку проводила Пономарьова Л.М., доцент кафедри хімії Сумського національного аграрного університету, к.хім.н. Під її керівництвом учителі досліджували шість зразків туалетного мила. Визначали в них домішки, лужність, уміст жирних кислот та води.

За результатами роботи учасникам семінару було надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO