Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

лента25 листопада стартує щорічна міжнародна акція «16 днів проти насильства». Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Акцію «16 днів проти насильства» ініційовано Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. З того часу понад 1000 організацій та громадян з понад 100 країн світу щороку проводять заходи в рамках однойменної кампанії, закликаючи до припинення усіх форм насильства проти жінок. З 2000 року цю ініціативу підтримує і Україна.

Основними завданнями акції є:

  • привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидія торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми;
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблеми насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків;
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомого ставлення усіх верств населення щодо проблеми насильства.

Під час акції рекомендовано до проведення:

  • інформаційні заходи (бесіди, години психолога, диспути, засідання у форматі «круглого столу», тренінги);
  • оформлення інформаційних куточків із зазначенням контактів служб, дотичних до вирішення проблем насильства, та «скриньок довіри» для запитань.

Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти також долучився до акції: навчально-методичним центром психологічної служби підготовлено арт-інсталяцію, де надано реальні історії жінок та дітей, які потерпіли від домашнього насильства.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO