Психологічна безпека освітнього середовища

на головну1 листопада 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено семінар для соціальних педагогів шкіл-інтернатів області з теми «Безпечне середовище навчального закладу як умова збереження психічного здоров’я особистості».

У ході семінару учасники ознайомилися з поняттями «освітнє середовище навчального закладу», «психологічна безпека», «фактори ризику безпечного освітнього середовища», їх характеристиками. Це питання висвітлила у своє виступі Гавриленко С.О., методист центру. Учасникам було зроблено акцент на завданнях та змісті роботи соціального педагога щодо створення безпечного, психологічно комфортного освітнього середовища.

Марухина І.В., завідувач центру, у своєму виступі зазначила, що на сьогодні існує ряд внутрішніх та зовнішніх факторів, що несуть загрозу психологічній безпеці закладу освіти. На виявлення цих факторів ризику має бути спрямована експертна діяльність соціального педагога. Учасники ознайомилися з соціально-педагогічним інструментарієм, що може бути використаний при проведенні експертизи.

Корисним стало ознайомлення учасників з досвідом роботи із зазначеного питання Дзекелевої С.М., соціального педагога Глухівської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів імені М.І. Жужоми; Тучі Т.В., соціального педагога Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат; Приходько Ж.І., соціального педагога Правдинської спеціальноїшколи-інтернат; Немолот С.О., соціального педагога Конотопської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат; Сердюк О.О., практичного психолога Білопільської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів імені А.С.Макаренка.

Окрім того, учасники ознайомились з методикою проведення відновної практики «Коло цінностей», зокрема з історією її становлення, основними правилам та принципами проведення.

За результатами семінару учасники отримали інформаційніта методичні матеріали для практичного використання в своїй роботі. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO