Реалізація практичної складової в курсі біології, екології, природознавства, основ здоров’я

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 18 травня 2016 року на базі загальноосвітніх навчальних закладів Охтирського району відбувся обласний семінар «Реалізація практичної складової в курсі біології, екології, природознавства, основ здоров’я».

Мета заходу – обговорення перспектив розвитку практичної та діяльнісної складових змісту природничої освіти.

У роботі семінару взяв участь 21 учитель з біології, екології, природознавства та основ здоров’я, серед яких були як молоді спеціалісти, так і вчителі з вищою кваліфікаційною категорією.

Захід розпочався в стінах Чупахівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Охтирської районної ради.

Семінар відкрила Голубенко Т.С., методист біології, екології, природознавства та основ здоров’я навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, яка наголосила на важливості стимулювання пізнавальної діяльності учнів, набуття досвіду практичної та експериментальної діяльності, здатності застосовувати знання у процесі пізнання світу. У ході роботи було обговорено специфіку усіх форм практичної складової предметів природничого циклу: практичної роботи, практичного заняття, дослідницького практикуму, лабораторного дослідження, лабораторної роботи та проектів.

Учасники заходу відвідали уроки: з природознавства (5 клас. Людина на планеті Земля. Міні-проект «Будь природі другом», учитель Кужель Л.І.) та біології (10 клас. Органи багатоклітинних організмів. Представлення результатів проектів, учитель Зосим В.Г.), з основ здоров’я (6 клас. Як допомогти потерпілому. Виконання практичних вправ, учитель Кужель Л.М.) в Олешнянському навчально-виховному комплексі: загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів – дошкільному навчальному закладі Охтирської районної ради.

Прикладом результативної роботи була презентація екологічного проекту учениці 11 класу Бугруватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Охтирської районної ради Друзь Юлії з теми «Особливості популяцій жука-оленя в Охтирському районі».

За результатами роботи обласного семінару учасники отримали рекомендації методичного та практичного спрямування.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO