Теоретико-практичний семінар практичних психологів «Підвищення мотивації досягнення успіху у дітей підліткового віку»

на головну3 березня 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено теоретико-практичний семінар для практичних психологів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з теми «Підвищення мотивації досягнення успіху у дітей підліткового віку».

Відкриваючи семінар, завідувач навчально-методичного центру Марухина І.В. зазначила, що важливим чинником повноцінного розвитку особистості є мотив досягнення, адже саме він спрямовує її активність на отримання високих результатів діяльності. Проте, психологічні дослідження свідчать, що у значної частини підлітків відмічається середній та нижче середнього рівень розвитку мотиву досягнення, а у підлітків, які позбавлені батьківського піклування та виховуються в інтернатних закладах, цей показник ще нижчий. Усе це актуалізує важливість роботи спеціалістів психологічної служби з цього напряму.

Методист центру Растроста Г.Б. зупинилася на особливостях мотивації успіху як засобу подолання невдач підлітків. Підлітковий вік є сприятливим для формування мотивації успіху в силу тих вікових новоутворень, що виникають у них у цей період. У той же час, є певні проблеми, що ускладнюють формування мотивації досягнення успіху у будь-яких видах діяльності підлітка та юнака: переживання підлітком соціального стресу, страху самовираження або страху невідповідності очікуванням оточуючих тощо.

Корисним для учасників семінару став досвід роботи колег щодо формування мотивації успішної навчальної діяльності (Сліпець С.Д., практичного психолога Путивльського професійного ліцею; Михайленко Н.В., практичного психолога Лебединського медичного училища), підвищення мотивації до професійної діяльності випускника ПТНЗ (Фінашко Л.М., практичного психолога Свеського професійного аграрного ліцею).

Учасники обговорили шляхи надання психологічної допомоги підліткам, що спрямована на підвищення мотивації досягнення успіху у дітей підліткового віку.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO