Фінал суспільної Акції школярів України “Громадянин – 2015”

акция гром28 травня 2015 року у м. Києві відбувся фінал суспільної Акції школярів України “Громадянин – 2015”. Учні з усіх куточків країни пропонували та реалізували у своїх населених пунктах суспільно значущі ініціативи. На конкурс надійшло близько 90 робіт, а переможцями визнано тільки 35 проектів.

У заході, що проводився упродовж навчального року Всеукраїнською Асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» за організаційної підтримки Міністерства освіти і науки, відзначилася Серединобудська ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Проект «Дозвілля молоді», реалізований командою школи за підтримки Серединобудської міської ради, бізнесменів та батьківського комітету школи, спрямований на розв’язання актуальної для прикордонного міста проблеми – організації активного і корисного дозвілля юнацтва.

До Києва вирушила команда учнів 10 –го класу Середино – Будської ЗОШ IIIIст. №2. у складі Гладких Євгена, Забловської Карини, Смирнова Артема, Дворецької Ольги, Палєєвої Тетяни та вчителя-консультанта Пранової Олени Михайлівни. На фінальну частину акції учні привезли свій проект. За умовами конкурсу етапи проекту демонструвалися на коробках певного розміру, які після закінчення акції використали для пакування продуктів харчування, речей для воїнів АТО. Одна з фронтальних сторін коробки мала залишатися білою (для побудови стіни та написання патріотичного гасла під час громадського флешмобу ).

Близько восьмої години ранку до пам’ятника Грушевському почали збиратисяучасники команд із всієї України. Діти почали заклеювати демонстраційні коробки. Під час цієї роботи дуже швидко відбулося знайомство з іншими учасниками акції. Було приємно і незвично бачити поряд із нами юних громадяни Черкас, Житомира, Львова, Маріуполя, Дружковки.

Запамятався ще один момент. Кожна команда мала свою символіку. Хтось одягнув білі футболки з написом «Я люблю Україну» або яскраві краватки чи кепки, значки. Кожний представник нашої команди мав значок із зображенням герба своєї школи, дівчата одягли вишиванки та вкрили голови яскравими віночками. Це вразило присутніх. Згодом почали з’їзжатися організатори. Всіх учасників було запрошено до конференц-зали Будинку учителя, де Петро Кендзьор привітав усіх присутніх із перемогою та оголосив розклад заходів фінальної частини акції «Громадянин – 2015».

З 10.00 до 11.00 вчителі – консультанти були запрошені до участі в роботі круглого столу, де відбулося знайомство з кожним, а також обмін думками. На цьому засіданні були присутні Раїса Євтушенко – головний спеціаліст МОН України; Ольга Сухомлинська – академік НАПНУ, професор, доктор педагогічних наук; Богдан Галайко – директор Національного науково-дослідного інституту українознавства МОН України; представник посольства Норвегії в Україні Томас Пронте, а також гості з Польщі.

Впродовж цього часу молодь на майданчику біля пам’ятника Грушевському будувала з коробок стіну та тренувалася виконувати спільний патріотичний танець.

Коли дорослі вийшли із Будинку вчителя, майданчик було не впізнати. Різнокольорові кульки, стіна з коробок, а головне – радісні обличчя школярів. Це – незабутнє враження. Почався флешмоб. Діти танцювали запальний танець, вигукуючи: «Слава Україні!». Байдужих не було. Після цього учасникам було запропоновано розібрати свої коробки та утворити з них карту України. Учасники команд, тримаючи в руках таблички з назвою своєї області, будували карту нашої держави. Північ, тобто Сумська область, опинилася біля самого пам’ятника Грушевському.

Діти, дорослі робили фото напамять із організаторами, гостями свята, з учасниками інших команд, обмінювалися номерами телефонів.

З 11.30 до 13.30 у конференц-залі Будинку учителя відбулася офіційна частина (привітання та нагородження учасників Акції школярів України “Громадянин-2015”). Перед присутніми виступили: Павло Полянський – заступникміністра освіти України, Станіслав Кульчицький – Голова Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова доба», Раїса Євтушенко, Ольга Сухомлинська, Богдан Галайко, представник посольства Норвегії в Україні, а також гості з Польщі.

Слово також було надано представникам команд Дружковки та Маріуполя. Всі розуміють, у якому становищі перебувають зараз мешканці цих міст Південного Сходу України. Їм аплодували всі присутні за активну громадянську позицію, за розуміння ситуації в такі важкі для країни часи.

Найбільш хвилюючий момент – це нагородження переможців. Усі 35 команд отримали Сертифікати та Дипломи, які вручила Раїса Євтушенко.

З 15.00 до 17.00 відбулися освітні екскурсії Майданом Незалежності, вулицею Банковою, під час яких учасники акції почули цікаву розповідь про події Революції Гідності, відвідали імпровізовану стіну, присвячену Героям Небесної сотні.

Поверталися додому схвильовані, задоволені, передивляючись фото та відео, зроблені під час заходу. Такі акції зараз актуальні, як ніколи. Ми щасливі, що взяли участь у ній. По – перше, це реалізація власних можливостей, по – друге, це спілкування, а головне – нагода зробити важливу і корисну справу для своєї громади, щоб своїми силами змінювати життя на краще.

І, звісно, бажана нагорода – поїздка до столиці, зустріч із цікавими людьми, яких раніше можна було бачити тільки по телебаченню, поява нових друзів, однодумців, багато позитиву. Ми щиро вдячні за все це усім причетним до нашого успіху.

Окрему подяку висловлюємо Сумському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти в особі доцента кафедри державного управління та педагогічного менеджменту, к.держ.упр., доц. Луценко Світлани Миколаївни та старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ніколаєнко Світлани Петрівни за пропаганду акції та професійне науково-методичне консультування нашого проекту.

А школярів нашої області запрошуємо активніше брати участь в акції «Громадянин», перемагати, набувати безцінного досвіду співпраці задля миру і процвітання нашої Батьківщини.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO