Дорослішай на здоров’я!

IMG 2037 resultЛюдина, її життя і здоров’я є найвищими соціальними цінностями, визначеними Конституцією України. Проте результати ряду досліджень свідчать, що сучасний стан здоров’я молоді з року в рік погіршується. Особливе занепокоєння викликає стан репродуктивного здоров’я молоді, збереження якого сьогодні виходить далеко за межі медицини та охорони здоров’я.

Зважаючи на актуальність проблеми та з метою популяризації серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров’я у майбутньому Міністерством освіти і науки України в рамках співпраці з Фондом Народонаселення ООН в Україні та за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України» на базі дитячого оздоровчого санаторію-профілакторію «Ровесник» 20–24 квітня 2015 року проведено регіональний семінар з підготовки педагогів-тренерів за навчальною програмою «Дорослішай на здоров’я», що має відповідний гриф Міністерства.

Упродовж п’яти днів практичні психологи, соціальні педагоги, методисти з психологічної служби Сумської, Полтавської, Кіровоградської областей знайомилися з концептуальними засадами програми, її змістом та методикою тренінгової роботи, а ще – практикувалися у проведенні вправ за програмою. До проведення тренінгу було залучено спеціалістів навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

На думку Обравит Олени, практичного психолога Токарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради: «Програма вчить підлітків відповідальному ставленню до власного здоров’я, а отже й свого майбутнього. Дуже сподіваюся, що з нового навчального року матиму змогу вести факультатив за програмою в своєму закладі. Адже формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, підготовка молоді до майбутнього дорослого життя на сьогодні є пріоритетом у роботі спеціаліста психологічної служби».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO