Обласна школа майбутнього учителя - методиста.

на головнуЗгідно з річним планом роботи Сумського ОІППО на 2015 рік, 16 квітня на базі інституту проведено засідання обласної школи майбутнього учителя-методиста.

Метою заняття школи було допомогти вчителям:

1) систематизовано, послідовно викласти досліджувану педагогічну або методичну проблему;

2) удосконалити вміння опису власного педагогічного досвіду;

3) визначити об’єкт дослідження, який обрано для вивчення з урахуванням актуальності, новизни, теоретичної та практичної значущості, перспективності подальшого використання.

Згідно з чинним Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників України, педагогічні звання присвоюються педагогічним працівникам за певних умов. Зокрема, педагог для цього повинен мати власні методичні розробки. Нині методична розробка – це одна з найпоширеніших форм творчої діяльності вчителів.

У роботі школи взяли участь 50 педагогічних працівників, серед яких учителі, вихователі, музичні керівники, викладачі професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів ІІ-ІІІ рівня акредитації, керівники гуртків позашкільних навчальних закладів, практичні психологи з різних міст і районів області, які претендують на присвоєння педагогічних звань «учитель-методист», «викладач-методист», «вихователь-методист», «керівник-гуртка-методист» у 2015-2016, 2016-2017 н.рр.

Відкрив засідання школи і висвітлив питання «Наукова новизна, практичне значення та результативність як складові власної методичної розробки вчителя» Медведєв І.А., в.о. ректора СОІППО, к.н. з держ. упр., доцент.

Опрацювала нормативно-правові документи щодо порядку присвоєння педагогічних звань зі слухачами школи Сукачова Н.М., методист з кадрових питань СОІППО.

У ході проведення засідання школи розглянуто питання:

  1. Методична розробка як форма самостійної наукової діяльності педагога (Сударєва Г.Ф., старший викладач кафедри педагогіки та інноваційних технологій СОІППО)

  2. Дотримання мовного режиму у методичних розробках претендентів на присвоєння педагогічних звань (Рудь О.М., доцент кафедри андрагогіки та корекційної освіти СОІППО, к.філолог.н)

  3. Педагогічний тренінг «Від педагогічної ідеї – до практичної реалізації» провела Сєрих Л.В., доцент кафедри теорії та методики виховання СОІППО, к.пед.н.

Присутні педагоги мали можливість ознайомитись з власними методичними розробками педагогічних працівників області за матеріалами обласного кабінету ППД та індивідуально попрацювати з методистами навчально-методичного відділу післядипломної освіти СОІППО.

Кожен учасник по завершенню роботи школи отримав інструктивно-методичні рекомендації та електронні презентації виступів. Присутні педагоги висловили думку, що формат проведеного засідання школи сприятиме їх методичному зростанню та буде запорукою успішної підготовки власної методичної розробки.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO