Заняття обласної школи педагогічної майстерності «Розвиток критичного мислення школярів на уроках географії особистісно-зорієнтованого спрямування»

на головну resultНині в лексикон учителів, які працюють творчо, стрімко ввійшло поняття «критичне мислення». Це процес, який найчастіше починається з постановки проблеми, продовжується пошуком та осмисленням інформації, закінчується прийняттям рішення щодо розв’язання поставленої проблеми.

 

16 квітня 2015 року на базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 м. Суми відбулось засідання обласної школи педагогічної майстерності учителів географії з теми «Розвиток критичного мислення школярів на уроках географії особистісно-зорієнтованого спрямування». На заході були присутні 17 учителів загальноосвітніх навчальних закладів області.

Мета семінару – ознайомлення учасників з досвідом роботи переможця ІІ етапу (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу
«Учитель року– 2014», учителя географії Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 м. Суми Костенецької Ірини Володимирівни.

З увагою заслухали учасники обласної школи педагогічної майстерності інформацію щодо використання технології критичного мислення на уроках географії Попова Володимира Денисовича, методиста географії та економіки Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Практична частина була представлена: виступом Ткаченко Олени Львівни, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри методики початкової та природничо-математичної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка провела майстер-клас «Професіоналізм учителя географії: особливість розвитку і саморозвитку»; уроком у 10 класі (майстер-клас) з теми «Країни Латинської Америки», який провела Костенецька Ірина Володимирівна. Мета уроку – показати присутнім учителям, як можна використовувати на уроці методи і прийоми, які б формували і розвивали критичне мислення в учнів. Відбулась презентація досвіду роботи вчителя.

З метою поширення серед учителів області технології критичного мислення надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO