МУЗЕЇ ЛІТЕРАТУРНОГО ПРОФІЛЮ В КОНТЕКСТІ ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ УЧИТЕЛІВ ОХТИРЩИНИ

DSCN6733Згідно плану роботи інституту 05 березня 2015 року в межах виїзних курсів підвищення кваліфікації КЗ Сумський ОІППО відбулася краєзнавчо-педагогічна практика  вчителів української мови та літератури Охтирщини на базі  Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 ім. Остапа Вишні.

Учасники мали можливість переглянути музейну експозицію « Ніколи не сміявся без любові до вас усіх…», присвячену життєвому та творчому шляху Остапа Вишні,  якому в 2014 році виповнилося 125 років від дня народження. Учні школи в презентаціях та інсценізаціях продемонстрували найважливіші та найцікавіші моменти  життя Великого гумориста, відтворили неперевершену майстерність творів  письменника - земляка.

 

Лейтмотивом педагогічної практики стали слова Остапа Вишні: « Як я люблю свій народ, люблю ж його, як сонце, як повітря! Яке щастя дивитися одкрито в очі свого народу, який творив історію тільки по правді!». Музейна експозиція, створена учнями та вчителями школи, показала, що діти  розуміють цінність   матеріалів, зібраних протягом багатьох років, із повагою ставляться до духовної скарбниці народу та держави.     

 Учасники  практичного заняття  обмінялися враженнями та думками щодо заходу, а керівник курсів старший викладач кафедри педагогіки та інноваційних технологій П’ятаченко Ю.В. розповів  про дружбу Остапа Вишні та Миколи Хвильового, про трагедію  життя та смерті основоположника української прози XX століття М. Хвильового.

Учасники заняття прийшли до висновку, що Остап Вишня сміливо поставив питання про драматичну долю України, українського народу в часи тоталітаризму. Письменник засудив це явище, що підрізалонаціональні корені в народі, позбавляючи його історичної пам’яті, національної свідомості та гідності. У творах послідовно проходить думка про те, що відрив людини від національного грунту перетворює її в збайдужілу, безініціативну, зманкуртизовануістоту.

Для шкільного музею працівниками інституту були подаровані дидактичні матеріали із записами голосу Остапа Вишні.

У процесі навчальних занять виїзних курсів педагогами були обговорені проблеми, що  набувають особливої актуальності в наш час, коли необхідно зосередити всі зусилля народу для вирішення такого важливого історичного завдання – розбудови могутньої, багатої, щасливої суверенної  України.

DSCN6707DSCN6686

DSCN6678DSCN6753

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO