Дітей потрібно вчити християнської етики з дошкільного віку

1422691539 img 4519У Рівному відбувся круглий стіл присвячений ролі предметів духовно-морального спрямування у вихованні особистості. У ньому взяли участь провідні науковці, релігієзнавці, викладачі та учителі християнської етики з понад п’яти областей України. Учасники обговорили необхідність упровадження таких предметів у навчальний процес. Долучитись до дискусії могли й навчальні заклади, відділи освіти та вчителі – круглий стіл відбувався в он-лайн режимі.

На Рівненщині вже понад 15 років у школах здійснюється викладання дисциплін духовно – морального спрямування – це і «Етика», «Основи християнської етики», «Історія релігій» та ін. Цьогоріч у 342 ЗОШ області (51%) вивчають ці предмети.

«Одними із важливих питань у організації вивчення предметів духовно-морального спрямування є: перше – змістовне наповнення кожного з вище перелічених навчальних курсів і друге не менш важливе – підготовка фахівців, здатних на високому професійному рівні викладати курси духовно-морального спрямування » – зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Підготовку вчителів християнської етики для Рівненщини та всієї України за кваліфікаційними рівнями бакалавр та магістр релігієзнавства здійснює Національний університет “Острозька академія”. Щорічно він готує близько 50 учителів християнської етики. Крім цього, науковцями закладу розроблено та видано підручники, посібники «Основи християнської етики» для школярів.

«Такі обговорення із впровадження і викладання дисциплін духовно-морального виховання школярів є актуальними і дають можливість консолідувати зусилля, окреслювати шляхи формування духовності сьогодні школяра, а завтра – громадянина, здатного розвивати певні сфери науки, економіки, культури, державного життя і вивести Україну на рівень розвитку цивілізованих держав світу» – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук.

У 2014-2015 навчальному році викладання курсів духовно - морального спрямування у загальноосвітніх навчальних закладах області забезпечує 371 учитель, з них 215 учителів мають відповідну фахову освіту, 156 учителів пройшли відповідну курсову підготовку.

Доповідь О.О. Подліняєвої, завідувача науково-методичного відділу, кандидата педагогічних наук.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO