IV етап XV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся

на головну resultНімим отверзуться уста;

Прорветься слово, як вода,

Цілющою водою вмита,

Прокинеться....

Т. Шевченко

Вона подібна до ясного сонця й найчистішої криниці… У ній поєднуються радість і журба, ніжність і сила, віра й надія… Для когось вона солов’їна, для когось – калинова, а хтось її вважає своєю зброєю. Це Мова! Пресвята Богородице нашого народу! З чорнозему, рясту, любистку, м'яти, євшан-зілля, з роси, з дніпровської води, від зорі і місяця народжена…

П’ятнадцять років поспіль юні знавці української мови мальовничої Сумщини демонструють високий рівень її знання, доводять участю й перемогою в конкурсі з української мови імені Петра Яцика, що тільки та нація гідна поваги, яка поважає й розвиває мову й культуру, створює історію свого народу .

24 січня 2015 року на базі ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО» відбулося урочисте відкриття ІV етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У конкурсі взяли участь 26 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, 11 учнів професійно-технічних навчальних закладів та 15 студентів вищих навчальних закладів Сумської області.

Теплими й добрими словами вітання звернулася до учасників ІV етапу конкурсу директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Попова Олена Іванівна. У своєму виступі вона зазначила, що у важкий для країни час проведення такого конкурсу доводить, що наш народ здатний захищати свою державність, має незламний дух, бо вивчає й поважає рідну мову, яка є засобом об’єднання нашої країни. Олена Іванівна привітала педагогів-словесників, які не тільки навчають сучасну молодь української мови, а й реалізують набагато важливіше завдання – виховують справжніх громадян України, адже саме діти і є справжньою гордістю держави.

Привітав зі святом, побажав успіхів у вивченні й популяризації української мови виконуючий обов’язки ректора Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Медведєв Ігор Анатолійович. Звертаючись до учасників конкурсу, учителів-словесників, гостей, зазначив, що саме через українське слово сьогодні формується справжня особистість українця.

Високий потенціал у вивченні української мови студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів освіти Сумщини відзначила у своєму виступі начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та соціального захисту Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Павловська Лариса Миколаївна. Говорячи про цьогорічних переможців ІІІ етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, підкреслила, що саме вони і є інтелектуальною скарбницею нашої країни.

Уповноважений Ліги українських меценатів, член національної Спілки письменників України, голова Сумської обласної організації Спілки письменників України Вертіль Олександр Васильович у своєму виступі проаналізував географію участі представників Сумщини в конкурсі й наголосив, що переможці нашої області є духовною елітою України, Європи, світу. Олександру Васильовичу надали почесне право відкрити завдання ІV етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

На завершення до присутніх звернулася зі словами вітання методист Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Шерстюк Любов Миколаївна, яка у своєму виступі згадала слова апостола Павла: «Коли я молюся чужою мовою, то вуста мої моляться, а серце спить», – і додала, що кожне слово учасника змагання має стати словом вселенської молитви за Україну.

Чарівною українською піснею привітали присутніх студенти Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського.

Усі переможці ІІІ етапу конкурсу та їх учителі-наставники отримали дипломи й цінні подарунки.

Мовні випробування – це можливість для кожного учасника ще раз згадати слова Б. Антоненка-Давидовича: «Рідна мова – це невід’ємна частка Батьківщини, голос свого народу й чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші й найніжніші струни людської душі».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO