Обласний семінар-практикум працівників МНВК відбувся у Сумському ОІППО

на головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2015 рік, 14 січня 2015 року на базі Сумського ОІППО відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників міжшкільних навчально-виробничих комбінатів Сумської області з теми «Методика розробки робочих навчальних планів для підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів за робітничими професіями у міжшкільних навчально-виробничих комбінатах».

Актуальність теми семінару зумовлена завданнями нової Концепції профільної освіти.

Метою заходу було – створення науково-методичного супроводу теоретичного та практичного навчання за державними стандартами ПТО, що впроваджені в навчальний процес з різних професій.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися: Удовиченко І.В. – проректор з науково-педагогічної роботи Сумського ОІППО та Яковенко Ю.М.– в.о. директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області.

З програмою заходу учасників ознайомила Коренева І.В, методист трудового навчання Сумського ОІППО.

На заході були присутні методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Косар І.О., Темченко О.В., директори та заступники директорів міжшкільних навчально-виробничих комбінатів області.

У рамках роботи семінару відбулася практична робота з розробки робочих навчальних планів за робітничими професіями: «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)», «Оператор комп’ютерного набору», «Слюсар з ремонту автомобілів», «Водій автотранспортних засобів категорії «В», «С», «Кравець», «Швачка», «Кухар», «Продавець».

Під час проведення круглого столу, заслухано й обговорено доповіді: Яковенка Ю.М. – в.о. директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, в якій було акцентовано увагу присутніх на методичних рекомендаціях з розробки робочих планів для підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів за робітничими професіями та Кореневої І.В. ‒ методиста з трудового навчання Сумського ОІППО, в якій проаналізовано роботу міжшкільних навчально-виробничих комбінатів Сумської області за напрямом профорієнтаційної роботи, ознайомлено присутніх з нормативно-правовим забезпеченням професійної освіти на 2014 - 2015 навчальний рік.

За результатами роботи семінару учасники отримали рекомендації методичного спрямування за обраним напрямом діяльності.

(«Методичний «вузлик» на пам’ять»:

Типові навчальні плани та Типові програми професійно-технічного навчання для учнів загальноосвітніх навчальних закладів розробляються з метою узгодження Державних стандартів професійно-технічної освіти та навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів.

Професійна підготовка за зазначеними програмами проводиться в рамках технологічного профілю професійного спрямування, згідно з ліцензійними вимогами до зазначеного напряму навчальної діяльності. Мережа навчальних груп, визначається на основі контингенту учнів старших класів, а їх наповнення регламентується ліцензійними нормами.

Професійно-технічне навчання, що здійснюється у закладах системи загальної середньої освіти має забезпечувати, одночасно зі здобуттям повної загальної середньої освіти, професійно-технічну освіту учнів старшої школи, відповідно до їх покликань та передбачати формування в особи професійних умінь і навичок, необхідних для виконання певної роботи чи групи робіт).

P1011300 result P1011311 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO