Діти потребують бути почутими й допомоги

golovnaОбговоренню проблеми психологічної допомоги дітям, що стали жертвами або свідками насильства, ролі практичного психолога в профілактиці домашнього насильства було присвячено чергову зустріч у Школі молодого спеціаліста психологічної служби.

Зустріч проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 26 березня 2024 року.

Модератор зустрічі Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що в період війни значно зросла кількість випадків домашнього насильства. Найбільш уразливою категорією при цьому є діти. А тому з метою зменшення негативного впливу пережитого дитиною домашнього насильства на її подальший розвиток, запобігання відхилень у поведінці, полегшення реадаптації в суспільстві, на рівні закладу освіти необхідно забезпечити соціально-психологічний  супровід.

Галина КУРЧЕНКО, психолог Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області, проаналізувала ментальні та історичні причини домашнього насильства, психологічні та поведінкові особливості дітей, принципи психологічної підтримки дитини, яка зазнала насильства в родині.

Окрему увагу було приділено знайомству з роботою Відділення захисту та соціально-психологічної підтримки в процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель «Барнахус»).

Довідково: Барнахус (від barna hús – у перекладі з ісландської мови «будинок для дітей») – це місце, де багатопрофільна міжвідомча команда, до якої входять представники правоохоронних органів, кримінального судочинства, служб захисту дітей, а також медичні працівники і працівники сфери захисту психічного здоров’я, співпрацюють, щоб забезпечити дітям-жертвам та свідкам насильства скоординований ефективний захист, послуги та правосуддя, дружнє до дітей.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO