ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПОДОЛАТИ ВЛАСНІ СТРАХИ ТА СТАТИ СИЛЬНІШОЮ

golovnaВідчуття тривоги, страху і пригнічення під час таких невизначених часів як війна є невідворотними. Один із найкращих способів зменшити почуття тривоги та безнадійності – допомогти дітям знайти активні способи розвіяти свої страхи.

Сучасні стратегії подолання страху та тривожності у контексті розвитку емоційної стабільності дитини обговорили практичні психологи закладів дошкільної освіти та психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників під час онлайн-семінару, що проходив 19.03.2024. У заході, проведеному  навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, узяли участь 44 особи.

За модераторства Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, учасники ознайомилися з класифікацією страхів дитини дошкільного віку, причинами їх виникнення та проявами в дитячій поведінці. Під час роботи в малих сесійних залах практичні психологи обмінялися досвідом надання психологічної підтримки дітям, які переживають страх та тривогу, напрацювали методи та прийоми корекції дитячих страхів та тривоги.

Власні напрацювання з питань корекції дитячих страхів та сприяння психологічній стабілізації дошкільників в ситуації війни, підвищення психологічної компетентності педагогів та батьків з означених питань представили практичні психологи закладів дошкільної освіти області: Ольга БАБЕНКО (Роменський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 9 «Фіалка»), Тетяна ЗЕЛЮКИНА (Глухівський заклад дошкільної освіти (центр розвитку дитини) «Світлячок»), Людмила КРАВЦОВА (Сумський дошкільний навчальний заклад (центр розвитку дитини) № 28  «Ювілейний»).

За результатами зустрічі будуть підготовлені ігри, вправи та техніки роботи з дітьми щодо подолання страхів та тривожності, сприяння  психологічній стабілізації та зміцненню ресурсності дошкільнят.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO