СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «STEM-ОСВІТА ТА ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ: ПРАКТИКА ЗАЛУЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ»

golovnaІнноваційні технології дають нові можливості, але створюють і нові виклики, з якими раніше ніхто не стикався. Ми живемо у неймовірно цікаві часи, коли навіть в умовах війни ми здатні використовувати у своїй роботі інструменти, про які говорить весь світ.  

STEM-освіта є інноваційною галуззю, визнаною в усьому світі, оскільки дозволяє інтегрувати знання різних галузей задля підвищення ефективності навчання. Чи можна поєднати інструменти на базі штучного інтелекту зі STEM‑освітою? Так!

Під час семінару-практикуму «STEM-освіта та штучний інтелект: практика залучення інноваційних технологій», який відбувся 06.02.2024 року на базі КЗ Сумський ОІППО у співробітництві з Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» та Сумським державним університетом проаналізовано місце штучного інтелекту в STEM-освіті.

Семінар-практикум розпочався вітальним словом Юрія НІКІТІНА, ректора комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, доктора історичних наук, професора, який зазначив, що використання штучного інтелекту – важлива складова сучасної освіти.

Модератор заходу Сергій ГРИЦАЙ, проректор з наукової роботи, координатор STEM-освіти у комунальному закладі Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, наголосив на важливості залучення інноваційних технологій STEM-освіти у поєднанні зі штучним інтелектом на практиці, оскільки не лише ознайомлення учасників з інноваційними технологіями, але й представлення конкретних інструментів та стратегій є необхідним засобом для успішного впровадження штучного інтелекту в освітній процес.

Робота семінару-практикуму продовжилась виступами учасників семінару, зокрема, роль інтелектуальних систем в підтримці освітнього процесу для розвитку креативності та критичного мислення розкрив у своїй доповіді Олексій ЛЮЛЬОВ, в.о. директора Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту, професор кафедри маркетингу Сумського державного університету, доктор економічних наук, професор.

Ольга КОРШУНОВА, методист сектору підготовки вчителів STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», вчитель інформатики, автор навчальних програм, підручників та навчальних посібників доповіла про реалізацію змістової лінії «Штучний інтелект» в курсі STEM.

Модератор заходу Світлана КОДА, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, керівник науково-дослідної лабораторії STEM-освіти комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, зосередила увагу на штучному інтелекті в освіті, розкривши ризики та нові можливості його використання. 

Про практичне використання штучного інтелекту на практиці доповіли учасники семінару, вчителі різних галузей освіти, зокрема:

Власним досвідом із використання штучного інтелекту як інструменту урізноманітнення уроків мовно-літературної освітньої галузі поділилася Наталія СОЛАРЬОВА, сертифікований учитель української мови та літератури комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27, м. Суми, Сумської області.  

Ольга БАСОВА, тренер інформатичної освітньої галузі, учитель інформатики, комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27, м. Суми, Сумської області доповіла про використання штучного інтелекту на практиці на уроках інформатики.

Особливості використання штучного інтелекту на уроках математики розкрила Наталія КЛЮЄВА, учитель математики комунальної установи Сумська спеціалізована школа I-III ступенів № 9, м. Суми, Сумської області.

У ході роботи семінару-практикуму відбулося обговорення значимості й необхідності імплементації штучного інтелекту для формування комплексу ключових, предметних і соціально-особистісних компетентностей здобувачів освіти в умовах Нової української школи.  

Семінари із упровадження штучного інтелекту будуть продовжені на сесіях STEM-школи – 2024.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO