«16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

111Щорічно, з 25 листопада до 10 грудня включно, в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Тисячі громадян, державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети – підвищити розуміння та обізнаність співвітчизників про всі форми насильства.

З метою привернення уваги учнівської молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми, формування в свідомості школярів нетерпимого ставлення до насильства, рекомендуємо у закладах загальної середньої освіти організувати та провести онлайн-заходи, присвячені таким датам:

 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Ушанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

З метою підвищення обізнаності учасників освітнього процесу щодо запобігання насильства, Радою Європи, спільно з Українським фондом «Благополуччя дітей», за сприяння Міністерства освіти і науки України, у межах проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні», підготовлено інформаційні матеріали (https://childfund.org.ua/diialnist/shkola-bezpeki-tyam), які можуть бути додатковим ресурсом у проведенні заходів до зазначених вище днів.

В умовах здобуття учнями освіти в дистанційній формі, зросла кількість ризиків насильства та експлуатації дітей в мережі «Інтернет». Для підвищення обізнаності учасників освітнього процесу щодо запобігання насильству та експлуатації дітей у цифровому просторі, рекомендуємо до використання інформаційно-просвітницькі матеріали, з якими можна ознайомитися за покликанням: https://cutt.ly/NM192Tr.

Рекомендуємо, під час проведення онлайн-заходів, до використання інформаційні матеріали, що підготовлені Радою Європи в Україні з теми «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні», а саме:

Окрім того, рекомендуємо до використання в закладах загальної середньої освіти інформаційно-довідкові матеріали на тему «Моя приватність», розроблені громадською організацією «Мінзмін», спільно з Міністерством цифрової трансформації, зокрема:

  • для учнів 1-4 класів (про персональну інформацію та як нею користуватись у мережі «Інтернет») – URL: https://cutt.ly/rM18OKi;
  • для учнів 5-8 класів (про ризики розголошення персональної
    інформації) – URL: https://cutt.ly/bM14SxX;
  • для учнів 9-11 класів (про використання персональної інформації в мережі «Інтернет» і соціальних мережах) – URL: https://cutt.ly/gM142xm.

З метою виховання в учнів людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини; формування здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактики та толерантного ставлення до ВІЛ – інфікованих, рекомендуємо, у рамках Всеукраїнської акції «16 днів без насильства» провести у закладах загальної середньої освіти години спілкування, бесіди, лекції: «Що таке насилля? Його форми. Як себе захистити?», «СНІД – загроза людства!», «Усвідомлення проблеми як інструмент у боротьбі з хворобою», «Насильству – СТОП!», перегляд відеороликів щодо Конвенції ООН із прав дитини стосовно профілактики насилля.

Наголошуємо!

Якщо дорослі чи учні зіткнулися з домашнім насильством або стали свідком цього явища, необхідно зателефонувати за наступними номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства;

0 (800) 500 335 або 116 123 (з мобільного) – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних і мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO