Як розвивати когнітивну компетентність педагогів обговорили спеціалісти психологічної служби системи освіти області

golovnaОдним із компонентів психологічної стійкості особистості є корисне мислення. Як плекати це мислення у педагогів обговорено під час семінару, проведеного 24 травня 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У роботі онлайн-семінару взяли участь 270 практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти області.

Актуалізуючи проблему розвитку в педагогів корисного мислення як одного з компонентів психологічної стійкості, Ірина МАРУХИНА, завідувачка навчально-методичного центру, зауважила, що вміння керувати процесами мислення, стишувати чи активізувати його, помічати помилкові та некорисні думки, думати вільно, критично, ясно, є показником когнітивної компетентності особистості. Саме когнітивна компетентність дозволяє бути менеджером своїх думок, адже від них значною мірою залежить те, в якому  стані перебуває людина, як вона поводиться.

Учасники семінару ознайомилися з когнітивними спотвореннями (фокус на негативі, катастрофізація, відфільтровування, генералізація, емоційне мислення, перебільшення/применшення, наклеювання ярликів), практично опрацювали техніки «Дистанціювання від думок», «Тестування думок або перевірка думок», що допомагають попередити неприємний емоційний стан, неконструктивну поведінку.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO