Психологічний супровід дитини, яка пережила травму втрати

golovnaВійна прийшла в життя дітей з втратами та болем, залишаючи по собі руйнування та рани – тілесні та душевні. Щоб вистояти і відновитися, досить важливо, щоб дитина отримала своєчасну підтримку. Обговоренню питання психологічної підтримки дитини, яка пережила втрату, було присвячено рефлексивну зустріч спеціалістів психологічної служби системи освіти області.

Онлайн-зустріч, що відбулася 12 квітня 2023 року, проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у рамках реалізації регіонального проєкту «Завжди поруч». У заході взяли участь 345 практичних психологів та соціальних педагогів.

На початку зустрічі Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, зауважила, що забезпечити захист та рутинний режим дитині, яка переживає втрату рідних, має не тільки сім’я, але й заклад освіти. А тому досить важливо, щоб практичні психологи, соціальні педагоги знали основні вимоги до надання психологічної підтримки такій дитині.

З основними типами втрат, реакціями, які спостерігаються у дітей під час горювання та скорботи, рекомендаціями для педагогів щодо підтримки дитини присутніх ознайомила Оксана ХОМИН, методистка обласного центру практичної психології і соціальної роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.  

Спеціалісти познайомилися та практично опрацювали техніки «Енергія», «Найближче оточення», «Коло почуттів», які можна застосовувати при роботі з травмою втрати, переживанні почуття самотності.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO