ВЕСНЯНА СЕСІЯ ОБЛАСНОЇ «STEM-ШКОЛИ 2023» – «STEM-ЛАБОРАТОРІЇ В ДІЇ»

golovnaВідповідно до плану роботи «STEM-школи 2023» 4 квітня 2023 року Комунальним закладом Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти проведено  весняну сесію обласної «STEM-школи 2023» – «STEM-лабораторії в дії».

До участі у заході долучилися науковці, консультанти Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої  та позашкільної освіти області.

Весняну сесію обласної STEM-школи відкрив Сергій ГРИЦАЙ,  проректор з наукової роботи Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, координатор STEM-освіти інституту, кандидат педагогічних наук, доцент. У вступному слові він актуалізував важливість розвитку і впровадження STEM-освіти, реалізації можливостей та перспектив використання її елементів в освітньому просторі. Також акцентував увагу на організації роботи освітнього хабу КЗ СОІППО, створеного за ініціативи Сумської обласної державної адміністрації та сприяння Департаменту освіти і науки.

Роботу STEM-лабораторій у сучасному освітньому просторі презентувала Світлана КОДА, доцент кафедри теорії методики змісту освіти Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, керівник науково-дослідної лабораторії STEM-освіти, кандидат педагогічних наук, доцент. У своєму виступі вона висвітлила роботу STEM-лабораторії інституту  та окреслила організаційно-методичні умови створення STEM-лабораторій у закладах освіти.

Досвідом використання STEM-лабораторій Einstein та Vernier в освітньому процесі поділився Олександр  КОРЕНЕВ, учитель математики, фізики, астрономії Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів Недригайлівської селищної ради Сумської області.

Ознайомила присутніх з організацією освітнього STEM-середовища в умовах закладу позашкільної освіти на прикладі діяльності STEM-лабораторії Green Lab Вікторія ЗАЯРНА, заступник директора Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановито молоддю, кандидат педагогічних наук.

Імплементацію  STEАM-лабораторії (INFOLAB) в умовах дистанційного навчання продемонструвала Ксенія МАТУЗНА, учитель інформатики, спеціаліст вищої категорії КЗСОР «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей».

Використання сучасного обладнання при дослідженні коливань математичного маятника на уроках фізики проілюструвала Ірина ОЛЕКСЕНКО, учитель фізики Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Конотопської міської ради Сумської області.

Із сучасними можливостями дослідження ендотермічних і екзотермічних реакцій на уроках хімії ознайомила Ірина БОЙКО, учитель хімії Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Конотопської міської ради Сумської області.

Використання освітньої робототехніки в закладі позашкільної освіти як складової STEM-середовища продемонстрував Сергій СТАТІВКА, завідувач науково-технічного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

У ході роботи весняної сесії обласної «STEM-школи 2023» відбулося обговорення вектору розвитку STEM-освіти в освітньому середовищі Сумщини,  розгляд нових можливостей використання STEM-лабораторій, обґрунтування шляхів  формування STEM-компетентностей в учнів, розвитку критичного мислення і мотивування їх до наукової діяльності, самоосвіти та освіти впродовж життя.

Підсумки роботи весняної сесії обласної «STEM-школи  2023» підбив Сергій ГРИЦАЙ,  наголосивши на розбудові STEM-освіти в освітньому просторі Сумщини шляхом широкого використання навчальних можливостей STEM-лабораторій.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO