ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

golovnaУ найскладніший для України час, у зв’язку із введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022, листа Міністерство освіти і науки України  від 25.02.2022 № 1/3276-22  «Про організацію освітнього процесу» рекомендуємо враховувати, що  пріоритетом для всіх  є забезпечення максимально можливої  безпеки кожної дитини, кожного працівника системи освіти.

 У зв’язку з тим, що в частині регіонів України зберігається реальна загроза для життя та здоров’я мирних мешканців, а в більшості регіонів по кілька разів на день оголошується повітряна тривога радимо організовувати роботу закладів дошкільної освіти у залежності від конкретної ситуації: тимчасове призупинення освітнього процесу (виконання працівниками закладів дошкільної освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією); організація освітнього процесу за дистанційною або змішаною формами навчання (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

Важливо, щоб, незважаючи на складнощі, вже з раннього віку освіта для української малечі була комфортною, корисною та цікавою. З цією метою  Міністерство освіти і науки України спільно з партнерами розробляють платформи, різні канали комунікації, аби діти мали змогу навчатися.

Міністерство освіти й науки України разом із ЮНІСЕФ запустили дитячий онлайн-садок НУМО для дошкільнят з відеозаняттями для дітей віком від 3 до 6 років. Цей проєкт є платформою, на якій батьки та вихователі зможуть знайти усі необхідні розвивальні матеріали у відкритому доступі. Перший випуск вже доступний до перегляду на YouTube-каналах Міністерства освіти і науки України, на платформах ЮНІСЕФ (https://bit.ly/3MNli0t) та MEGOGO (https://megogo.net/ua/view/18037755).

Програму онлайн-садочка розробляла команда вихователів, на чолі з експерткою з дошкільної освіти Соломією Бойкович, та психологи, щоб контент був безпечним для дітей, які зараз перебувають у стресі через війну. Онлайн-садочок призначений зберегти зв’язок малюків з освітнім і розвивальним процесом.

У першому випуску малеча познайомиться з весняними місяцями, виконає корисну руханку разом із тваринами, дізнається цікавинки про космос та послухає казочку.

Радимо батькам подивитись відеоматеріали разом із малечею, щоб допомогти їм зорієнтуватись у новому форматі освіти й відчувати себе комфортно.

Ініціатива допоможе батькам зайняти дитину пізнавальними та розвивальними активностями і, наскільки це можливо, відволікти від війни.

Також Міністерство освіти і науки України розробило інформаційний комікс для дітей у воєнний стан – це збірка інформаційних порад для дітей та їхніх близьких:(https://cutt.ly/dSpnWyq),  можливо переглянути на YouTube-каналах Міністерства освіти і науки України.

Під час бойових дій родини проводять багато часу у сховищах, у дорозі,  або ж намагаються адаптуватися до нового місця, куди були вимушені переселитися. Батьки часто перебувають у стресовому стані, страждають від емоційного та психологічного виснаження, тому потребують допомоги у організації корисного дозвілля для дітей.

Звертаємо увагу на необхідність психологічної підтримки дітей та родин і пропонуємо скористатися наступними матеріалами:

ПСИХОЛОГІЧНА ТУРБОТА ВІД СВІТЛАНИ РОЙЗ (https://cutt.ly/XSpmVX8). На допомогу батькам та педагогам створено відеоінструкції та інфографіки, які містять рекомендації та практичні поради для батьків, що наразі:

перебувають з дітьми в бомбосховищах та укриттях;

пересуваються в інші міста;

залишаються вдома та чекають на повернення рідних-героїв із зони бойових дій;

перебувають у дорозі, емігрують;

приймають емігрантів і переселенців.

Рекомендуємо поради й корисні ресурси, які допоможуть відновитися та організувати час з малюками корисно й цікаво:

Telegram-БОТ «ДИТИНА НЕ САМА» ВІД ЮНІСЕФ (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot). У чат-боті зібрані найважливіші поради та алгоритм дій у випадку, якщо ви побачите дитину без нагляду дорослих (https://cutt.ly/oSpWEJd).

«ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ» (https://cutt.ly/XSpRwsl). Telegram-канал, який створено з турботою про батьків і дітей  

ДОБІРКА ПРОСТИХ ІГОР ДЛЯ МАЛЕЧІ (https://cutt.ly/hSpUJQ3).

Команда підтримки реформ МОН України підготувала добірку простих ігор для малечі, адже під час війни особливу увагу необхідно приділяти психічному здоров’ю та піклуванню про близьких. Пропонуємо ознайомитися з ідеями, втілення яких не потребує наявності іграшок або інших спеціальних аксесуарів.

7 ПОРАД, ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ В ДОРОЗІ (https://cutt.ly/USpT05H). Поради для батьків від UNICEF щодо того, як допомогти дитині перенести примусове переміщення

ЧИМ ЗАЙНЯТИ ДИТИНУ В НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ (https://cutt.ly/3SpOPxx). Буклет від UNICEF містить розмальовки та ігри, в які легко грати будь-де. Такі активності допоможуть відволіктися від стресової ситуації, навчитися конструктивно переживати емоції та розвивати комунікативні навички;

ЯК СПАКУВАТИ АНТИТРИВОЖНУ ВАЛІЗКУ ДЛЯ МАЛЕЧІ (https://cutt.ly/NSpPRxP). Команда підтримки реформ МОН України підготувала прості поради про пакування «антитривожної» валізки. Її можна взяти з собою в укриття чи в евакуацію, вона допоможе якісно провести час з дитиною, заспокоїти її та відволікти від подій навколо.

Також, корисну інформацію можна знайти на освітніх електронних ресурсах: Педрада – портал освітян України; Дошкільне виховання; Всеосвіта – Національна освітня платформа.

 Звертаємо увагу педагогів закладів дошкільної освіти щодо максимального поширення інформації серед родин вихованців!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO