Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів

golovna23 листопада 2021 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках проекту «Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів» з метою формування серед учнів 1-4 класів культури споживання і навичок поведінки, орієнтованих на здоровий спосіб життя, раціональне поводження з ресурсами, вибір екологічно дружньої продукції і запобігання кліматичним змінам відбувся  навчально-методичний онлайн-тренінгу «Вимоги до обов’язкових результатів кліматичної та екологічної освіти для учнів початкових класів».

З вітальним словом  до учасників зібрання звернувся проректор з наукової роботи Сергій Грицай, який зазначив, що представлений проект впроваджується ВГО «Жива планета» за підтримки Фінського Посольства в Україні та сприяння Міністерства освіти та науки України. До реалізації проекту долучились співробітники Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління.

На тренінгу розглянули питання:

- Суть понять «екологічна безпека», «сталий розвиток» і «Глобальні цілі сталого розвитку», «сталий спосіб життя».

- Моделі поведінки учнів початкової школи під час навчання. Навички учня для сталого способу життя.

-Сучасний погляд на методика розвитку в учнів сталих навичок через відповідальну поведінку в природі. Ролі педагога у моделі навчання емпауерменту.

- Структура діяльнісно спрямованого уроку.

- Тренажер відпрацювання створення та використання практичних вправ за допомогою методичних та дидактичних матеріалів проекту «Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів».

Тренери:

Галина Бузан – старший викладач кафедри методології освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, автор публікацій, статтей та навчально-методичних видань в сфері освіти для сталого розвитку, принципів сталого споживання, стандратизації в сфері охорони довкілля, оцінки життєвого циклу, екологічного маркування.

Галина Стець – координатор просвітницьких проектів ВГО «Жива планета», вчитель природничого циклу Приватної школи «Безмеж», заступник директора з еколого-просвітницької роботи КП «Київський міський Будинок природи», автор контенту та викладач всеукраїнського проєкту «Екошкола», фасилітатор настільних екологічних ігор,  автор настільної екологічної гри «Фауноманія», бізнес-тренер.

Модератори заходу – старщі викладачі кафедри теорії та методики змісту освіти КЗ СОІППО Алла Лавська та Зоя Декунова.

Учасники тренінгу отримали сертифікати від Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO