ДОСЯГНЕННЯ СУМЩИНИ У КНИЗІ РЕКОРДІВ УКРАЇНИ

golovna«Національний реєстр рекордів України» (англ. National Register of Records of Ukraine), заснований 10 жовтня 1989 року, є проєктом у сфері реєстрації та популяризації українських та світових досягнень в Україні. Щороку цей реєстр видає книгу рекордів України, аналогічну відомій в усьому світі «Книзі рекордів Гіннеса». Це друковане видання містить ілюстровану інформацію про найбільш яскраві рекорди українців у всіх сферах життя. Уперше книга в друкованому форматі побачила світ у 2013 році.

 

02У Національному реєстрі рекордів України у 2012 році зафіксовано рекорд –  найбільшу сумку, що виготовили у Сумах. Це був своєрідний подарунок від Будинку моделей «Petro Soroka™» рідному місту з нагоди його 360-річчя. Сумку в стилі «печворк» заввишки 7,5 м і завширшки 5,45 м придумав дизайнер Петро Сорока. Написи на виробі: «Віра», «Надія» і «Любов» символізували ідею герба міста. Загальна вага використаних матеріалів – шкіри, камуфляжної тканини, льону тощо – склала майже 100 кг. 

0330 січня 2015 року 3024 сумчан підтримали ініціативу агенції промоції «Суми» і зробили селфі. З роздрукованих чорно-білих фото ініціатори виклали мозаїчне зображення Альтанки площею майже 40 кв. м., що теж занесено в книгу рекордів України.

04Серед рекордів – незвичайне вишивання на бруківці, що в Сумах у День вишиванки виготовили Людмила Бей та Максим Галицький разом з іншими активістами. Оскільки тротуарна плитка схожа на канву для вишивання, вони протягом 4 днів «виклали» малюнок на бруківці, витративши для цього 120 кг фарби. Новий вид мистецтва був вражаючим, результат приголомшливим – плиткова вишиванка завдовжки 473,8 м. Цей рекорд занесено до Національного реєстру рекордів України у 2020 році.

05Житель Сумщини Артем Гарін, якого називають людиною-комп’ютером, теж встановив  національний рекорд України. У Всесвітній день числа «Пі» 14 березня 2018 року він запам’ятав і відтворив 23 тисячі цифр після коми.

Як відомо, число «Пі» – безкінечне, жодної закономірності розташування знаків у ньому немає. Цікаво, що в процесі запам’ятовування Артем використовував візуальну фіксацію інформації, тобто утримував у пам’яті картини дійсності та зчитував з них інформацію.

Такі досягнення варті вшанування.  Нам, жителям Сумщини, є чим пишатися.

З цікавою інформацією, розміщеною в книзі рекордів України,  можна ознайомитися за посиланням: https://ua.igotoworld.com/ua/article/533_23-neobychnyh-rekorda-ukrainy.htm.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO