22 грудня – День енергетика в Україні

golovnaЩороку 22 грудня в Україні відзначають День енергетика. У цей день вшановуються всі працівники енергетичної промисловості, яка є ключовою в галузі народного господарства. Символічно, що свято збігається з найкоротшим світловим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків, насамперед з подання електроенергії й тепла, найбільш помітна та потрібна.

Робота енергетиків полягає в забезпеченні одного з найважливіших благ цивілізації – тепла та світла. Завдяки їхній щоденній праці в наших будинках, закладах загальної середньої освіти, лікарнях та дитячих садках створені умови для комфортного перебування, функціонують транспорт і зв'язок.

Переоцінити значення енергетики для повноцінної життєдіяльності нашої держави важко, адже від злагодженої роботи енергетиків залежить не тільки все виробництво і вся промисловість, але й економіка в цілому.

Виклики, які постали перед Україною у зв’язку з повномасштабними воєнними діями на території країни, є особливо відчутними та серйозними для енергетичної сфери. Це стосується, як оперативного відновлення інфраструктурних об’єктів від руйнувань, завданих воєнними діями, так і забезпечення проходження осінньо-зимового опалювального періоду 2022-2023 рр.

В умовах воєнного стану, енергетики максимально оперативно намагаються відновлювати енергопостачання, під час і ціною власного життя. Вони стають до роботи одразу після отримання дозволу військових та саперів, лагодять пошкоджені обстрілами та бомбардуваннями лінії та підстанції, установлюють нове обладнання. Велика кількість обладнання для високовольтних мереж, наприклад трансформаторів, потребує тривалого виготовлення. Уряд України та Міністерство енергетики, зокрема, наполегливо працюють над залученням коштів і ресурсів міжнародних партнерів для того, щоби в енергетиків було все необхідне для усунення результатів обстрілів та бомбардувань. Для збалансування роботи енергосистеми, коли енергії виробляється менше, застосовуються обмеження енергопостачання. Та, навіть, у випадку відключення світла, до цього можна підготуватися, заздалегідь зробивши запаси засобів освітлення: свічки, ліхтарі, гірлянди на батарейках, олійні лампи, світлодіодні лампи, ліхтарі з сонячними батареями, газовий туристичний пальник, генератор.

Для обігріву людям доводиться включати свої обігрівачі на тривалий термін, особливо у вечірній час, тому і виникає загроза виникнення пожежі через перевищення струмового перевантаження електромережі. Це і може призвести до займання ізоляції, тому необхідно бути обачними та обережними в поводженні з електроприладами, дотримуватись елементарних вимог правил пожежної безпеки як в побуті, так і на роботі.

З метою запобігання виникнення пожежі не дозволяється:

  • застосовувати для опалення приміщення нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання;
  • користуватися пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або випинання.

При користуванні свічками:

  • використовуйте невисокі, стійкі, металеві свічники;
  • тримайте запалені свічки на безпечній відстані від займистих матеріалів;
  • не паліть свічки до кінця – залишайте недогарок довжиною три сантиметр;
  • не залишай запалені свічки без нагляду.

При користуванні газовим туристичним пальником:

  • купуйте лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу;
  • дотримуйтеся неухильно інструкції виробника;
  • перевіряйте завжди цілісність балончика;
  • використовуйте пальник у приміщенні, де живуть люди, лише за наявністю вентиляції:
  • не допускайте потрапляння на балони сонячних променів;
  • тримайте їх якомога далі від дії високих температур.
  • При користуванні генераторами:
  • купуйте лише сертифіковану продукцію тільки в ліцензованих точках продаж;
  • дотримуйтеся інструкцій виробника;
  • використовуйте генератори та паливо тільки на відкритому повітрі на відстані не менше шести метрів від вікон, дверей та гаражів;
  • тримайте генератор сухим та захищеним від дощу або затоплення, тому, що дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом;
  • дайте генератору перед заправкою охолонути, бо паливо, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути;
  • встановлюйте детектори чадного газу.

Інформацію про відновлення української енергосистеми, забезпечення її швидкого розвитку після війни можна знайти за посиланням: https://cutt.ly/N1x67Lt

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO