ПЛЕКАЄМО ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ

golovnaСучасні епідеміологічні дані свідчать: розлади у сфері психічного здоров’я дітей зустрічаються у 5% дітей та 10% молоді. У той же час проблеми з психічним здоров’ям у дітей можуть призвести до погіршення результатів навчання, фізичного здоров’я, нестійких соціальних зв’язків та майбутніх перспектив самореалізації, а також різного роду девіантних форм поведінки.

Обговоренню проблеми психічного благополуччя здобувачів освіти було присвячено ойлан-семінар, проведений 01.04.2021 навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Його учасниками стали практичні психологи закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників (усього 96 осіб).

Відкриваючи семінар, Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, зауважила, що серед проблем, на вирішення яких спрямовано Національну стратегію розбудови безпечного та здорового освітнього середовища у новій українській школі, значне місце займає проблема збереження психічного здоров’я та благополуччя учнів. Порушення депресивного спектра, підвищений рівень тривожності та агресивності, самоушкоджувальна поведінка та суїцидальні спроби – одні з найпоширеніших проявів порушення психологічного благополуччя серед дітей та підлітків. Відповідно додаткової уваги потребує профілактика психічних розладів, просвітницька робота з питань психо- та медіагігієни, розвиток та підвищення якості психологічних послуг у закладах освіти, а також підтримка психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

Досить поширеним розладом серед дітей та молоді є депресія. Її поширеність у дорослому віці складає біля 12%, у дітей та молоді – близько      4–8%. Про особливості підліткової депресії, її види, роботу практичного психолога щодо діагностики та корекції цього порушення учасників семінару познайомила Яна ШТАГЕР, тілесно-орієнтований психотерапевт, гештальт-терапевт (м. Суми).

Зважаючи на те, що у частини дітей та молоді депресія може супроводжуватися бажанням смерті, суїцидальними думками та діями, Інна БУХАНЕВИЧ, інтерн з когнітивно-поведінкової терапії (м. Київ), зупинилася на питанні суїцидальності підлітків,  зокрема, ознак та причин суїцидальної поведінки, антисуїцидальних факторів та шляхів допомоги дитині.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO