Блочні візуальні середовища програмування

Scratch

Scratch — це мультимедійна система. Велику частину операторів цієї мови спрямовано на роботу з графікою і звуком, створення анімаційних і відеоефектів. Маніпуляції з медіаінформацією — головна мета створення Scratch.

Особливо важливою є комунікативна сторона Scratch. Середовище передбачає колективну роботу над проектами й обмін результатами через сайт Scratch-товариства.

Scratch створювали для учнів віком від 8 до 16 років. Але й діти молодшого віку можуть працювати в цьому середовищі над проектами разом з батьками або старшими братами і сестрами. З іншого боку, навіть студенти вишів можуть використовувати Scratch на заняттях в комп'ютерних класах. Умовно кажучи, система пропонує низьку підлогу (легко почати роботу) й високу стелю (можливість створити складні проекти).

https://scratch.mit.edu/

Google Blockly

Blockly — візуальна мова програмування, створена в 2012 році компанією Google. Розробники: Ніл Фрейзер, за участю Еллен Спертус і Марка Фрідмана. Ніл Фрейзер називає Blockly редактором візуального програмування.

Ця мова, буквально відразу після своєї появи стала популярною в освіті. Вона почала використовуватися для навчання основам програмування школярів, і навіть студентів. Популярність обумовлена низкою переваг над іншими подібними мовами: безкоштовна і вільна ліцензія, простий і зрозумілий web-інтерфейс, адаптований для роботи на планшетах, є можливість крос-компіляції в інші мови. Популярність Blockly почалася з західних країн, де в даний час реалізується безліч онлайн-проектів навчання азам програмування школярів і дошкільнят.

Google Blockly був створений для нового стилю програмування, у якому головну роль грає візуалізація. Blockly — це веб, а не самостійний додаток, це редактор візуального програмування. Користувачі перетягують візуальні блоки, щоб створити додаток. У цій мові не потрібно нічого друкувати.
З Google Blockly легко написати веб-додаток, тому що в редакторі є логічні блоки, що виконують різні функції, за допомогою яких будується код. Blockly підтримує основні концепції програмування. Ви можете побачити відомі умовні оператори, блоки циклів з умовою поста і передумовою тощо.

https://developers.google.com/blockly/

App Inventor

App Inventor – це повністю безкоштовний хмарний додаток (необхідно лише створити пошту на google ). Щоб почати програмувати на ньому, потрібен тільки інтернет і браузер, вимагає від користувача мінімальних знань програмування. В його основі – той же принцип перетягування візуальних цеглинок і збирання програми з блоків.

Відмінність App Inventor від Scratch полягає в тому, що App Inventor орієнтований не на десктопне використання, а призначений для створення додатків під мобільний пристрій – смартфон або планшет
з ОС Android. Він вміє, наприклад, «розуміти» дані акселерометра мобільного гаджета, керувати вбудованою камерою, бачить, як орієнтований телефон в просторі і багато іншого.

https://ai2.appinventor.mit.edu/?locale=en

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO