ІV обласний Психологічний Форум

IMG 20150423 100656 resultСтало вже доброю традицією 23 квітня, у Всеукраїнський день психолога, збиратися усією психологічною спільнотою системи освіти області, щоб обговорити актуальні проблеми психологічної служби системи освіти, визначити виклики сьогодення та пріоритети діяльності служби у період суспільної кризи. Ось і у цьому році Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти вітав учасників ІV обласного Психологічного Форуму. У його роботі взяли участь науковці, методисти з психологічної служби управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, практичні психологи, соціальні педагоги закладів освіти. Усього 200 осіб.

З вітальним словом до учасників Форуму звернулися начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та соціального захисту Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Павловська Лариса Миколаївна, в.о. ректора Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, канд. держ.упр., доцент Медведєв Ігор Анатолійович, які відмітили значну роль практичних психологів, соціальних педагогів у розбудові сучасної освіти, створенні психологічно безпечного освітнього середовища. За багаторічну сумлінну працю, особисті заслуги в забезпеченні психологічного супроводу навчально-виховного процесу та з нагоди Дня психолога 8 спеціалістів служби нагороджено Грамотою Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Центральною частиною Форуму стала панельна дискусія з теми «Психологічна служба системи освіти у контексті суспільного зламу сьогодення».

У ролі експертів виступили викладачі кафедри психології Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Кулик Наталія Андріївна, Троіцька Марина Євгеніївна, методист навчально-методичного центру психологічної служби Гавриленко Світлана Олександрівна, викладач кафедри практичної психології Інституту педагогіки та психології СДПУ ім. А.С.Макаренка Пасічник Наталія Олексіївна, практичний психолог Сумської гімназії № 1 Шакотько Ольга Всеволодівна. Ведучою дискусії була завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Марухина Ірина Володимирівна. У ході дискусії піднімалися питання щодо ролі і місця психологічної служби системи освіти у конфліктний та постконфліктний період, організації психологічного супроводу дітей із сімей вимушено переміщених осіб в умовах навчального закладу, робота з дитячою травмою тощо.

На Форумі також було підведено підсумки обласного дистанційного проекту для старшокласників «Мій світ психології», який реалізувався в загальноосвітніх школах області з лютого по квітень 2015 року. 10 кращих робіт учнів 8-11 класів відмічено дипломами учасників. Детальну інформацію про проект буде розміщено на сайті Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у розділі «Психологічна служба системи освіти».

Зацікавленість та професійний інтерес викликала в учасників Форуму виставка методичних матеріалів «Психологічні ресурси освіти», на якій було представлено 67 робіт із усіх районів та міст області. Роботи вирізнялися різноманітністю тем, глибиною та науковістю, оригінальним творчим підходом.

А закінчився Форум виконанням Гімну психологів Сумщини, слова якого написала практичний психолог Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Карєва Маргарита Вадимівна:

Психолог! Дерзай и держись!

Дорогу осилит идущий.

Ты призван исследовать жизнь.

Нет в мире профессии лучше.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO